Neix espectaclesliteraris.cat, la web dels espectacles literaris en català

Fins ara no existia un espai virtual que destaqués el paper de la literatura en relació al conjunt de les arts escèniques

La web D’espectacles literaris es presenta com un projecte nou i independent, un circuit de difusió, promoció i contractació virtual. Aquest projecte està gestionat per FUSIC, Fundació Societat i Cultura; impulsat per Litterarum, Fira D’espectacles literaris de Móra D’Ebre, i compta amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes.

D’entre tots els recursos disponibles en L’actualitat referents a literatura s’ha detectat la mancança D’un espai web global, D’un portal on es parli del paper de la literatura en relació al conjunt de les arts escèniques. Fins ara, no hi ha hagut cap plataforma on els programadors i professionals de la literatura puguin visionar, contractar i promocionar noves propostes entorn aquest sector.

La consolidació D’una plataforma professional on concorren oferta i demanda, ha permès constatar a través de les companyies que s’han presentat a la convocatòria i dels professionals que han participat a la darrera edició de Litterarum, la necessitat D’un espai web on poder realitzar promoció i difusió D’espectacles que tinguin com a base la literatura en llengua catalana.

Els principals objectius de l’espai web són:

  • Fomentar la programació D’espectacles literaris en sales, fires i circuïts.
  • Creació D’un directori de companyies i espectacles de qualsevol gènere que tinguin com a eix central la literatura catalana.
  • Difondre i promocionar les fires i els festivals literaris.
  • Promocionar i difondre els autors, creadors literaris i la seva obra.
  • Promocionar la literatura catalana sota un altra mirada: la de L’espectacle.
  • Fomentar la relació entre els autors i els creadors D’espectacles literaris.
  • Promocionar i difondre els projectes col·lectius literaris.
  • Desenvolupar continguts apropiats per a professionals i programadors.

Aquesta web està adreçada al públic en general però pot ser d’interès específic per companyies que produeixen espectacles literaris, programadors de teatre, fires i festes literàries, creadors que treballen la literatura com a eix de la seva producció i poetes i escriptors que vulguin posar en escena la seva obra.

Un dels aspectes innovadors de la web és la participació interactiva dels usuaris. Als usuaris registrats se?ls dóna la llibertat D’autogestionar alguns dels espais que conformen la web com la secció d’espectacles, noticies i L’agenda. Aquesta participació activa en la web ha permès la possibilitat de poder consultar, a dia d’avui, més de cent espectacles literaris en català.