Neix l'Espai Societat Oberta, un lloc de trobada que es posa a disposició de l'activisme transversal

Està concebut com un lloc obert per exhibir projectes artístics, culturals i socials; un punt de trobada per a la societat civil

Redacció.- S’ha inaugurat a Barcelona l’Espai Societat Oberta a la seu d’Open Society Foundations a Barcelona. Un lloc de trobada d’accés gratuït i que pot acollir diferents usos per a la difusió, el debat i la reflexió al voltant dels Drets Humans i les llibertats civils.
Open Society Foundations, l’organització filantròpica més gran del món en aquests temes i fundada per George Soros l’any 1984, administra l’espai i el posa a disposició d’activistes i organitzacions locals que busquen connectar amb els ciutadans, les comunitats i els moviments de Barcelona.
També ofereix oportunitats per descobrir i involucrar-se amb el treball que Open Society Foundations desenvolupa a tot el món. L’Espai està concebut com un lloc obert per exhibir projectes artístics, culturals i socials; un punt de trobada per a la societat civil; i un espai segur on posar idees en comú.
L’Espai Societat Oberta busca consolidar a Barcelona un lloc obert al debat i empoderador al voltant dels Drets Humans i les llibertats civils, que connecti agents locals i la xarxa internacional de l’Open Society Foundations. I així esdevenir un hub de connexió entre professionals, activistes i organitzacions al voltant d’aquestes temàtiques, reconegut per l’obertura a tractar temes poc habituals en altres fòrums i per la contribució a l’empoderament de professionals i agents locals.
Els agents amb qui vol establir aliances són entitats i activistes locals, professionals de la comunicació i de l’àmbit educatiu i jurídic, i entitats i professionals internacionals vinculats a la xarxa de la OSIFE (Fundació per a la Promoció de la Iniciativa per a una Societat Oberta a Europa), tots ells involucrats en l’àmbit dels drets humans i les llibertats civils.
L’espai s’ha inaugurat avui dijous 15 de març amb el panel ‘Defensar la societat oberta a Europa’ que ha presentat i moderat Jordi Vaquer (director regional per a Europa d’Open Society Foundations) i que ha tingut com a ponents a:
•Patricia Fernández Vicens de l’organització Coordinadora de Barrios, advocada del Col·legi d’Advocats de Madrid, experta en infància i migracions. Forma part de l’equip legal que porta el cas del Tarajal (on un total de 16 guàrdies civils varen ser imputats i es va obrir una instrucció per a investigar un pressumpte delicte d’homicidi i lesions per imprudència i prevaricació). A més també forma part de l’equip d’advocats que defensa a Helena Maleno, activista de Drets Humans, actualment acusada pel gobern marroquí i pendent de la resolució de si s’obrirà judici o no.
•Eva Belmonte de l’organització Civio, periodista experta en investigar i tractar informació i dades públiques. Dissenya, desenvolupa i edita tots els projectes de Civio i ha dissenyat iniciatives com ‘El indultómetro’ o el BOE nuestro de cada dia.
•Júlia Trias, de l’organització Iridia, politòloga, especialitzada en migracions. Directora tècnica d’Iridia. Ha creat un servei d’Atenció i Denúncia davant de situacions de violència institucional (SAIDAVI) que ofereix assistència jurídica i psicosocial a les persones que pateixin una situació de maltractament en el marc del sistema penal català.
ESPAI SOCIETAT OBERTA
L’Espai Societat Oberta està gestionat per Open Society Foundations, és d’accés gratuït i pot acollir diferents usos, a disposició de l’activisme, l’educació, el debat democràtic i la creació artística per als Drets Humans i les llibertats civils. Open Society Foundations, l’organització filantròpica més gran del món que treballa en aquests temes, administra l’espai i el posa a disposició d’activistes i organitzacions locals que busquen connectar amb els ciutadans, les comunitats i els moviments de Barcelona.
L’espai també ofereix oportunitats per descobrir i involucrar-se amb el treball que Open Society Foundations desenvolupa a tot el món. Està concebut com un lloc obert per exhibir projectes artístics, culturals i socials; un punt de trobada per a la societat civil; i un espai segur on posar idees en comú.