Neix un nou certamen centrat en els productes audiovisuals infantils a Sant Cugat del Vallès

Una festa on poder descobrir els millors continguts, conèixer als creadors internacionals més influents i dibuixar les línies de futur del sector

En la seva primera edició-presentació Teaser, Toon a Ville comptarà amb els següents convidats d’excepció: Stephen Hillenburg (creador de Bob Esponja), Mark Osborne (Co-director de Kung Fu Panda), Pau Jordi (de Stor Fisk), Mercedes Marro i Pierre Nothman (de Tomavistas) i els Germans Mingarro (de Brosmind Studio).

Toon a Ville 2011 es durà a terme a Sant Cugat del Vallès el 9 de desembre. És un projecte de Luvània i Soon in Tokyo que compta amb el suport del Ministeri de Cultura, l’Institut Català d’Indústries Culturals (ICIC), l’Ajuntament de Sant Cugat i ESADE-Creápolis.

Toon a Ville vol ser un aparador internacional per a la producció de les nostres empreses i l’espai on descobrir i compartir el bo que s’està fent fora. Un instrument de formació de talent i una oportunitat per generar xarxes de complicitat amb els millors professionals de tot el món.

Aquest any es presentaran les noves coproduccions de Televisió de Catalunya i les veurem juntament amb les més guardonades produccions internacionals per a televisió.

També podrem conèixer de prop el treball dels millors professionals d’aquí i de fora, i seran ells mateixos els que ens explicaran quines són i han estat les claus del seu treball i, per sobre de tot, ens proporcionaran pistes per poder dibuixar cap on evoluciona el sector.

Toon a Ville se’ns presenta com una nova i singular oferta d’oci, formació i cultura dirigida a nens i nenes, públic preadolescent i famílies, que se centra en l’oci audiovisual infantil, televisió, llargmetratges i totes les noves plataformes i tecnologies que dia rere dia apareixen. Alhora, vol servir per connectar l’animació amb altres àmbits de negoci i per generar noves oportunitats tecnològiques i empresarials.

Sessions Toon a Ville 2011

Entre la selecció internacional hi ha produccions de 7 països diferents: Portugal, França, el Regne Unit, Rússia, Japó, Luxemburg i l’Índia. Amb títols tan coneguts com “Le Petit Nicolas”, dirigida per Arnaud Bouron i basada en els emblemàtics llibres de René Goscinny i Jean-Jacques Sempé, una obra recentment guardonada amb el premi especial del jurat del prestigiós Festival Internacional de Cinema d’Animació Annecy 2011, en la categoria de sèrie televisiva.

Una altra de les sèries guardonades en aquest mateix festival de referència mundial i inclosa en el programa de Toon a Ville és la nova producció de Cartoon Networks: “El sorprenent món de “Gumball“. Creada per Ben Bocquelet, es tracta de la primera sèrie realitzada per l’estudi de desenvolupament que Turner Broadcasting té a Europa, concretament al Regne Unit. Realitzada a partir d’una atrevida barreja de tècniques d’animació i narrada amb un humor fresc i absurd, “El sorprenent món de Gumball” va ser la guanyadora del premi Cristall a la millor producció per a televisió, també en l’última edició del Festival Internacional de Cinema d’Animació Annecy 2011.

Del continent asiàtic arriba l’exquisida obra realitzada en stop motion “Komaneko“, dirigida per Tsuneo Goda, creador al seu torn de la famosa mascota de la NHK (cadena de televisió pública japonesa): Domo. A més, de la reconeguda productora francesa Folimage es presenta un dels seus nous projectes més singulars: “L’Eté de Boniface“, així com la sèrie de la BBC Comèdia “Sticks“, dels quatre vegades nominats als premis BAFTA The Brothers McLeod.

Les sessions Toon a Ville es podran veure, coincidint amb la trobada de talents, durant el matí del dia 9 de desembre, a Sant Cugat. Però també estan pensades com sessions itinerants i, per tant, viatjaran a altres ciutats i festivals de Catalunya i Espanya.

Trobada de Talents

A part de les sessions programades, també acollirà durant la mateixa jornada una Trobada de talents i creadors que tindrà lloc a la tarda a Esade-Creápolis de Sant Cugat, on podrem gaudir de presentacions breus, intenses, inspiradores i sense un altre requisit més que el de ser genuïnes i il·lluminadores.

Els convidats d’aquesta edició de presentació Toon a Ville 2011 seran: Pau Jordi de la productora Stor Fisk de Barcelona, responsables del projecte Saari. Mark Osborne, director nord-americà doblement nominat als Premis de l’Acadèmia ®, en una de les ocasions pel seu treball com a co-director de Kung Fu Panda. Mercedes Marro i Pierre Nothman de la productora catalana Tomavistas, responsables de Lara, què fem?, Primera coproducció de TVC i la BBC. Stephen Hillenburg, creador i director de Bob Esponja, la brillant, sorprenent i triomfadora producció de Nickelodeon que ha revolucionat el mercat internacional de l’animació i que ha acabat resultant ser una imatge omnipresent en l’univers infantil.

Toon a Ville 3000

Amb l’objectiu de mirar més enllà neix Toon a Ville 3000, on cada any proposaran a un convidat provinent d’una altra disciplina diferent a la de l’animació audiovisual (música, il·lustració, disseny, videojocs, empresa …) perquè ens aporti la seva mirada diferent, excèntrica i sense complexos sobre l’animació infantil. Aquest any, els integrants de l’estudi d’il·lustració Brosmind seran els encarregats de dur a terme aquesta funció. Dedicats fonamentalment a la il·lustració i a la publicitat, el seu treball ha estat guardonat amb més de 25 premis internacionals.