Neix un nou espai a Barcelona per a les arts de la paraula, Cafè Lebab

Teatre, música, poesia, slam i spoken word donen el tret de sortida aquest estiu a la programació de Linguamón

Barcelona acollirà del 8 al 17 de juliol de 2010 la primera edició del Cafè Lebab, un programa multidisciplinari al voltant de la paraula i les seves manifestacions artístiques. Teatre, música, poesia, slam, spoken word, combats i performances conformen una programació eclèctica i arriscada de Linguamón ? Casa de les Llengües.

Sota el format de ?cafè D’espectacles’, Cafè Lebab promourà un diàleg fecund al voltant de la paraula  i els llenguatges artístics, amb la voluntat de convertir-se en un aparador de referència tant de noves tendències com de tradicions clàssiques. L’antiga fàbrica de Can Ricart, situada al districte 22@ del Poblenou, servirà de marc per a gaudir de les sessions D’enguany del Cafè Lebab, on es crearan atmosferes, a estones, de cafè-concert i cabaret, però alhora es rebran experiències poètiques D’alt voltatge, sigui en forma de teatre, música, paraula recitada o tot alhora.

Un espai escenogràfic màgic, dissenyat expressament per a L’ocasió, farà D’abrigall de la paraula en totes les seves dimensions: paraula viva, improvisada, irreverent, poètica, cantada, urbana, gestual, canalla, sonora, performàtica, combativa i visual.

Destacats de la programació

En aquests deu dies de programació comptarem, entre D’altres, amb la primera actuació conjunta del poeta i gran mestre del free jazz Cecil Taylor amb un dels poetes afroamericans de referència Amiri Baraka, o amb un combat de picat entre glosadors mallorquins i bertsolaris bascos. A Cafè Lebab s’hi escoltarà la paraula canalla del més autèntic cabaret berlinès, la veu de grans poetes actuals, la paraula de Yoshi Oida, un dels grans actors del teatre de gest,  i els millors slamers de L’esfera urbana.

La primera edició de Cafè Lebab marca la filosofia i el caràcter que la institució vol imprimir a la seva programació cultural:: espectacles de petit format on la paraula és la protagonista, on les llengües es posen en contacte gràcies a un treball acurat amb intèrprets i traductors i on es provoca el diàleg entre artistes i públic.