Nina & L’Orquestra de Cadaqués acomiadaran L’any amb un recorregut per la història dels musicals

Després de gairebé trenta anys de carrera artística, Nina s'ha consolidat com a actriu i cantant, especialment del gènere musical

La nit del 30 de desembre, Nina, una de les cantants catalanes més reconegudes i una gran coneixedora dels musicals, serà L’encarregada D’acomiadar L’any a L’Auditori de Girona amb un viatge a través D’aquest gènere juntament amb un ensemble de L’Orquestra de Cadaqués. Per a L’ocasió, Nina ha escollit els temes més coneguts dels autors de referència, des de Jerome Kern fins a Albert Guinovart, passant per Cole Porter, Lloyd Webber, Bernstein i Sondheim. Com a cloenda de L’any, Nina posarà veu a peces D’obres tant mítiques com Show boat, de Mar i cel, My fair Lady, West side Story i fins i tot Cabaret.

Nina
Amb gairebé trenta anys de carrera artística a les seves espatlles, Nina s’ha consolidat com a actriu i cantant, especialment del gènere musical. Va començar amb Las cuatro cartas (1990), seguint amb Cabaret (1992), Casem-nos una mica (1993), T´odio amor meu (1995), Company (1997), Pierrot Lunaire (1998), Corre, corre Diva (1998), Espai pel somni (1999), Programa Sondheim (2000). Del 2004 al 2010 va protagonitzar la versió espanyola Del musical Mamma mia!, que després D’anys en cartellera a Barcelona i Madrid, va anar de gira arreu D’Espanya, amb un resultat final de més de 1.700 representacions davant de més de 2 milions D’espectadors.

A més dels musicals, el nom de Nina es relaciona habitualment amb el de Xavier Cugat (la va apadrinar als seus principis, als anys 80), amb Eurovisión, festival en el qual va representar Espanya al 1989 amb la cançó Nacida para amar, que va quedar en sisè lloc, i també amb el món de la televisió. En aquest camp, primer va passar pel programa de TVE Un, dos, tres… responda otra vez, i va ser L’any 2001 quan va assolir una immensa popularitat a L’Estat espanyol arran de la seva participació al programa de reality musical Operación Triunfo.

L’any 2003, Nina va celebrar el seu 20è aniversari com a cantant amb 20 anys i una nit, un espectacle dirigit per Andreu Buenafuente en el qual presentava una selecció de les cançons que han estat importants al llarg de tota la seva trajectòria professional. El seu darrer treball ha estat el disc A prop del mar editat aquest any 2011 per la discogràfica Picap i que ha gravat juntament amb el grup D’havaneres Port Bo.
 

Orquestra de Cadaqués
L’Orquestra de Cadaqués inicia amb aquest concert un cicle de programació estable a L’Auditori de Girona. L’Orquestra va néixer en 1988 en el marc del Festival de Cadaqués. Formada per una selecció de músics de tota Europa es reuneix periòdicament per a oferir en els principals cicles i festivals uns programes que es caracteritzen per L’afany D’harmonitzar obres més conegudes del repertori simfònic amb altres renovadores, recuperar obres importants del patrimoni musical històric i estrenes de creadors contemporanis.