Nit de Sant Joan recupera un dels muntatges més emblemàtics de Dagoll Dagom

El musical inaugurarà el febrer de L'any que ve el nou espai escènic Arteria Paral·lel

La companyia catalana especialitzada en teatre musical DAGOLL DAGOM està assajant el seu nou espectacle que estrenarà a Barcelona el febrer de 2010 i que alçarà el teló del nou espai escènic Arteria Paral·lel. L’actual producció de NIT DE SANT JOAN suposa la recuperació D’un dels muntatges més rellevants en la trajectòria D’aquesta companyia, la qual es va posicionar a nivell internacional i estatal amb la seva estrena el 1981. A partir D’un text de creació col.lectiva ?en el qual participaren els actuals membres de Dagoll Dagom- i amb música i cançons de Jaume Sisa, la proposta de fa 29 anys va significar un clar intent per fer un pas endavant dins el llenguatge del teatre musical. L’obra es va estrenar al Teatre Romea de Barcelona, inaugurant així el Centre Dramàtic de la Generalitat.

La versió que estrenarà a primers de L’any vinent DAGOLL DAGOM s’adaptarà als nous temps, potenciant L’impacte visual i escènic del muntatge, tot i que estarà ambientada en els anys 60 i tindrà una estructura pròxima al gènere de la revista, mantenint el toc naif de la versió original. És per això que es tracta D’una proposta singular per inaugurar el nou Arteria Paral·lel, un espai escènic actualment en remodelació que suposa la recuperació D’un dels grans espais del ParaL’lel de Barcelona, el Teatre Español. LA NIT DE SANT JOAN iniciarà les seves representacions a mitjans de febrer i el dia 23 està prevista L’estrena oficial, inaugurant el nou espai escènic. Després D’una temporada de quatre mesos a Barcelona, el musical sortirà de gira.

Sota la direcció escènica de Carles Alberola ?que n?ha fet també L’adaptació- i la direcció musical i arranjaments de Xavi Lloses, i amb una nòmina de destacats col.laboradors en la creació tals com Montse Amenós i Isidre Prunés (escenografia i vestuari), Jean Emile (coreografia), Albert Faura (il.luminació) o Òscar Maza (so), entre D’altres, NIT DE SANT JOAN compta amb un repartiment de 8 actors (Jofre Borràs, Pilar Capellades, Meritxell Duró, Jordi Llordella, Joan Olivé, Noelia Pérez, Marc Pujol i Anabel Totusaus) i una orquestra de 5 músics que aporta una rica i variada instrumentació.

Arteria Paral·lel disposa de tres plantes i de més de 3.400 metres quadrats de superfície que estaran condicionats per acollir múltiples activitats, en combinació amb una proposta gastronòmica, i una àmplia representació de les diferents arts teatrals i audiovisuals, així com del circ i de la música. Forma part de la xarxa internacional de centres artístics i culturals promoguda per la Fundació Autor i té com a objectius crear nous públics per a les arts escèniques, musicals i audiovisuals; proveir una millor atenció, assistència, informació i formació als autors; contribuir a la internacionalització del creador i la seva obra; estimular la recuperació i el valor del patrimoni cultural, i donar suport a la creació, la producció, la promoció, la distribució i el consum dels repertoris que gestiona la Societat General D’Autors i Editors.

Etiquetes: