Non Stop!

Esportista, bombera i mare d’Emma Roca amb pròleg de Laia Sanz

«Hi ha persones que marquen, que deixen la seva empremta i que brillen per sobre de la mitjana. L’Emma Roca és un d’aquests casos, una dona lluitadora que, per sobre de tot, ha buscat i ha trobat la felicitat en la recerca dels seus propis límits físics i mentals.» Laia Sanz, del pròleg.
Una nena pot jugar a una lliga de futbol masculina? Una llicenciada en bioquímica pot aprovar unes oposicions al cos de bombers de la Generalitat’ Una mare de tres fills pot quedar campiona del món de raiD’ Una persona pot estar deu dies competint, dormint només dues hores cada nit’ Es pot córrer més de 200 km seguits i acabar amb els peus sencers’ Es pot donar el pit mentre es competeix? Es pot tornar a guanyar un any després de donar a llum? Es pot fer tot allò que es vulgui o, si més no, això és el que pensa Emma Roca. Ella ha fet tot això i moltes coses més. En aquesta obra ens explica com és el seu dia a dia.
Emma Roca Rodríguez (Barcelona, 1973), casada, amb tres fills, és llicenciada en bioquímica i bombera professional del Grup de Recolzament d’Actuacions Especials dels Bombers de la Generalitat de Catalunya (GRAE). Ha competit en triatlons, duatlons, proves d’ironwoman, maratons i ultramaratons de muntanya, esquí de muntanya i, sobretot, raids d’aventura, la seva gran passió que l’ha portat a ser campiona del món el 2010. Alguns dels seus últims projectes han estat l’Ironwoman de Niça, la Marathon des Sables i algunes ultramaratons amb excel·?lents resultats. En el món de l’esport, ha trobat els seus límits físics i mentals. Sap fins on pot arribar i aplica una disciplina que pot ser clau per aconseguir el que es proposa. Actualment està treballant en una tesi científica per avaluar el risc o el benefici que comporta per a la salut d’una persona (entrenada o no) fer una cursa a peu per muntanya.