Nonell i Claramunt. Registres urbans i, Luis Claramunt. El viatge vertical

El Museu Nacional d'Art de Catalunya presenta les exposicions temporals d'aquest estiu

Aquest estiu, el MNAC presenta dues exposicions temporals. Una petita mostra entorn la pintura La Conversió de sant Pau, de Maíno, una obra recentment identificada i restaurada pels tècnics del museu i, ‘Nonell i Claramunt. Registres urbans’, coorganitzada amb el MACBA en paral·lel a L’exposició ‘Luis Claramunt. El viatge vertical’.

Fins a finals de setembre, ‘La conversió de sant Pau’, s’exposa al públic per primera vegada desprès D’haver estat identificada com una obra de Juan Bautista Maíno (Pastrana, 1581 ? Madrid, 1649) i sotmesa a un profund procés de restauració, que s’ha pogut dur a terme gràcies al patrocini de BNP Paribas i la seva Fundació. La pintura s’exposa temporalment en una sala independent i acompanyada de diferents elements que expliquen la seva gènesi i atribució, alhora que mostren el seu estat abans de la intervenció i expliquen el procés de restauració.

‘Nonell i Claramunt. Registres urbans’ és una selecció de la sèrie de dibuixos ‘La mota negra’ de Claramunt, en diàleg amb dibuixos de Nonell que formen part del fons del Gabinet de Dibuixos i Gravats del MNAC. L’obra D’Isidre Nonell (1872 ? 1911) va ser un dels primers referents pictòrics de Luis Claramunt. L’interès de Nonell per les gitanes i els ravals ja va cridar L’atenció D’un Claramunt que, en els seus inicis, visitava el MNAC amb freqüència. Aquesta mostra en paral·lel a L’exposició del MACBA ‘Luis Claramunt. El viatge vertical’, es podrà visitar fins el 31 D’Octubre a una sala de la col·lecció permanent.

Durant L’estiu, el públic també podrà descobrir les incorporacions més recents a la col·lecció permanent: Agustí Centelles i la fotografia D’Avantguarda.

També es pot visitar L’exposició temporal Déus i mites de L’antiguitat. L’evidència de la moneda D’Hispània, que proposa una aproximació a les creences religioses dels habitants de la península Ibèrica, des del segle v aC fins a l’arribada dels visigots, a través de les monedes que van fabricar i també de les que van circular procedents d’altres territoris. 

Etiquetes: