Nou Premi Barbara H. Weil per a Dones Artistes de les Illes Balears

L'artista guanyadora es donarà a conèixer el 27 d'agost i com a premi rebrà una estada artística a Nova York

Redacció.- El nou Premi Barbara H. Weil per a Dones Artistes de les Illes Balears atorgat per Weil Art Exchange té com a objectiu visibilitzar artistes femenines emergents, reivindicant les noves propostes de dones creadores amb la finalitat de divulgar, promoure i fomentar la qualitat artística contemporània a les Illes Balears.

En aquesta primera edició del premi s’han presentat més d’un centenar de propostes artístiques i s’han seleccionat un total de dotze finalistes: Carolina AmigóCarmen ArbósMercedes Balle, Cati BauzáArantxa BoyeroGracia de Juan, Mar GuerreroMarina PlanasMarijo RibasAlicia SantamaríaMariana Sarraute i Alba Suau.

Les obres d’aquestes dotze artistes destaquen per la seva qualitat artística i transformadora i es podran veure en una exposició entre el 14 d’agost i l’1 de novembre al mateix Studio Weil, comissariada per Elena Ruiz Sastre, Directora del Museu d’Art Contemporani d’Eivissa (MACE). Els dies 16, 17, 19, 20, 23, 24, a les 20h, Studio Weil organitzarà trobades (dues al dia) entre les artistes i el públic per poder presentar el seus treballs i explicar els processos creatius de la seva feina.

L’artista guanyadora del Premi Barbara H. Weil per a Dones Artistes de les Illes Balears es donarà a conèixer divendres 27 d’agost en un acte que tindrà lloc a les 19.30 h a Studio Weil i al qual hi assistiran totes les artistes finalistes, així com altres personalitats del món de l’art. Com a premi, la guanyadora, rebrà una invitació per a realitzar una estada artística de deu dies a Nova York on es reunirà amb diversos galeristes per mostrar-los el seu treball, i visitar els estudis de diversos artistes de renom que resideixen a la ciutat.

El Jurat del Premi Barbara H. Weil per a Dones Artistes de les Illes Balears està format pels comissaris d’art Anastasia Aukeman i Enrique Juncosa; els artistes Jessica Weinstein, Hugo Bastidas, Amparo Sard i Rachel Libeskind; la galerista Gracie Mansion i Elena Ruiz, directora del Museu d’Art Contemporani d’Eivissa.

La Weil Art Exchange és una organització sense ànim de lucre que compta amb la col·laboració de William H. Donner Foundation Inc., i que té la missió de legitimar i donar a conèixer a artistes femenines de les Illes Balears.