Nova edició del cicle de peces curtes de dansa a El Maldà

Més de 200 companyies nacionals i internacionals han presentat proposta i només 6 han estat les seleccionades

Redacció.- Del 18 al 28 de gener torna el cicle de peces curtes de dansa d’El Maldà: Maldà enDansa. Les sis companyies participants han estat seleccionades a través d’una preselecció convocada al novembre en què s’han presentat al voltant de 200 companyies nacionals i internacionals.
A la 5ena edició de Maldà enDansa podrem veure 6 peces curtes que conformen 2 programes. Al primer programa presentaran proposta 3 companyies catalanes: A les Golfes-Tàndem de creació coreogràfica amb ‘Entre viatges i flors’, basat en un espectacle de Mercè Rodoreda; ‘Aye-Nah’, una proposta de dansa urbana amb Aina Lanas; i ‘Dosis’ un espectacle de UnaiUna sobre les relacions i els estats que la dona viu dia a dia. Al segon programa podrem veure un duo de dansa i cant: ‘Lingua madre’, el format per Nuvola Vandini i Neus Borell Mateu; la peça de Clàudia Mirambell: ‘nada.dora.toda.dorada’ interpretada per la companyia Golden Àcid; i ‘Carretería’ deTangen|Benzal, una reflexió sobre les relacions i les contradiccions dels humans.
Pel que fa a les activitats paral·leles destaquen: l’espectacle inaugural amb ‘Any Day’ d’Helena Canas, que es farà a l’exterior d’El Maldà; l’exposició fotogràfica ‘In Visibles’ de Yoana Miguel, amb un treball que ens mostra els moviments dels ballarins invisibles als ulls dels espectadors; dues conferències impartides per Jordi Ribot i Toni Jodar amb Beatriu Daniel, respectivament; i finalment, una Jam Sesion de Músia antiga i Dansa, una proposta que combina aquests llenguatges amb la improvisació.