Nova obra de Jaume Plensa al paisatge de Barcelona

La Fundació Vila Casas dóna l'escultura Dell'Arte a la ciutat de Barcelona

La Fundació Vila Casas va celebrar ahir a dos quarts d’una del migdia, l’acte de presentació de l’escultura Dell’Arte de l’artista Jaume Plensa que es dóna a la ciutat de Barcelona. Es tracta d’una escultura monumental de ferro, creada l’any 1990, de 270 x 130 x 130 cm i 2700 kg. El Consell Assessor d’Art Públic de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar d’ubicar-la a la plaça del Museu Can Framis (Roc Boronat, 116-126).
La Fundació Vila Casas també ha donat recentment a la ciutat de Barcelona l’escultura d’Alfonso Alzamora, Homenatge a Isaac Albéniz i Alicia de Larrocha, inaugurada el mes de maig i emplaçada a l’espai d’accés a L’Auditori (c. Lepant, 150).
Aquesta és la quarta obra de Jaume Plensa emplaçada a l’espai públic de la ciutat comtal. Escullera, un conjunt de tres escultures ubicades al carrer Conflent amb la Via Júlia; l’escultura també anomenada Dell’Arte, ubicada al Jardí d’ Escultures de la Fundació Joan Miró i el conjunt Born, al passeig del Born.
Jaume Plensa (Barcelona, 1955) és un dels escultors més rellevants del panorama nacional i internacional. El seu treball es caracteritza per la conjugació d’elements oposats que, a través de la diversitat de materials com el ferro o l’aigua, arriben a copsar la vertadera essència del fet creatiu. L’eix conductor del seu treball es centra en la dimensió de l’home i la seva relació amb l’entorn. Entre les seves exposicions realitzades, cal destacar la retrospectiva que li va dedicar el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofía, l’any 2000, els encàrrecs d’escultura pública arreu del món, i diverses escenografies per a òperes i teatres com la de La Fura dels Baus.
Etiquetes:
,