Noves sessions de l’Escola de pensament i de La taula del Lliure

L'11 de gener es presenta la sessió de l’Escola de pensament i el 12 de gener, se celebrarà la La taula

Redacció.- La programació cultural del Teatre Lliure enceta el 2022 amb noves sessions de L’Escola de pensament i de La Taula, que arriben al seu equador. D’una banda, el dimarts 11 de gener es presenta la quarta sessió de l’Escola de pensament a Gràcia i, d’altra banda, el dimecres 12 de gener, se celebrarà la tercera sessió de La taula a l’Espai Lliure de Montjuïc. Les dues activitats comencen a les 18.30 h i tenen l’objectiu de complementar la programació escènica del Lliure promovent i facilitant la reflexió i el diàleg entorn de qüestions d’actualitat.

El nen com a escola de pensament (joc, creativitat i representació)

Albert Lladó dinamitza i presenta la quarta sessió de l’Escola de pensament, titulada El nen com a escola de pensament (joc, creativitat i representació). El filòsof Santiago Alba Rico juntament amb la professora Marta Horno Bosch reflexionaran sobre la imaginació a l’hora de transmetre coneixements. A partir d’una famosa paràbola de Nietsche, debatran com passem avui dia d’un nihilisme passiu a un nihilisme actiu. Quines eines ens ofereix la creació per esquivar tota temptació d’autoritarisme?

De formació marxista, Santiago Alba Rico ha publicat assaigs de filosofia, antropologia i política, ha escrit el llibre Leer con niños i va ser guionista del programa televisiu infantil La bola de cristal. Marta Horno Bosch és professora de Filosofia i col·labora també en l’àmbit de l’educació amb el Grup d’Innovació i Recerca per a l’Ensenyament de la Filosofia (Grup IREF).

L’Escola de pensament és l’espai de diàleg, crítica i debat organitzat pel Teatre Lliure al llarg de tota la temporada, que tracta els grans conflictes del present a partir de les eines que ofereixen la dramatúrgia i la filosofia.

La taula: Taules, objecte i subjecte

La tercera trobada de La taula (Taules, objecte i subjecte) és amb el coreògraf i dramaturg Quim Bigas, que repeteix com a amfitrió, per debatre sobre el mateix objecte de ‘taula’, objecte que comparteix usos i pot tenir sentits representatius diversos.

La taula engloba tot un conjunt de polítiques que ens fan actuar o relacionar-nos de diferents maneres: Qui som quan som en una taula? Quins són els imperatius que hem assumit a partir d’aquest element? Què ens permeten? Com ens podem moure a la taula?

La taula del Teatre Lliure és un espai on tothom pot parlar i donar la seva opinió a partir del tema de debat. En aquesta conversa, sempre voluntària, la participació del públic és fonamental.

Escola de pensament: El nen com a escola de pensament (joc, creativitat i representació). L’11 de gener, a les 18.30 h. En català i castellà, i accessible també a Youtube amb sobretítols en anglès. Gràcia.

La taula: Taules, objecte i subjecte. El 12 de gener, a les 18.30 h. En català. Montjuïc – Espai Lliure.