Novetats editorials de L’Avenç

El setembre arribarà un llibre de Josep Roth i un recull de textos de Santiago Rusiñol

Redacció.- El setembre arribarà amb novetats editorials de L’avenç, que es presentaran a La Setmana del Llibre en Català. Començaran amb dos llibres, un de narrativa de la sèrie LITERATURES i serà el cinquè títol de Joseph Roth que publica l’editorial. Per altra banda també es publicarà un llibre de la col·lecció L’ACCENT, el dotzè títol de la col·lecció de narrativa breu, que presenta els textos més personals i íntims de Santiago Rusiñol.

 

“Hotel Savoy” de Joseph Roth

Data de sortida: 6 de setembre de 2023

Traducció de Carme Gala

Sèrie Literatures

En acabar la Primera Guerra Mundial, un jove jueu vienès, provinent del front oriental, torna a casa. Pel camí, s’allotja a l’Hotel Savoy. Allí, en una atmosfera desconcertant i il·lusòria, envoltat de personatges insòlits, inicia el seu particular aprenentatge de la vida. Amb un estil irònic, crític, concís i també poètic, Joseph Roth fa de l’Hotel Savoy una paràbola de l’Europa d’entreguerres.

 

 

“Cap al tard” de Santiago Rusiñol

Data de sortida: 6 de setembre de 2023

Dramatúrgia de Ramon Madaula

Sèrie L’Accent

Cap al tard és un recull de les proses més íntimes i definidores de Rusiñol, triades per l’actor Ramon Madaula per fer-ne un muntatge teatral que es va estrenar l’any 2007, amb la direcció de Sílvia Munt. El volum es clou amb La casa del silenci, un text de Rusiñol, publicat el 1901 després d’una cura de desintoxicació de la morfina, i que no va ser mai inclòs en la seva obra completa.

 

“Passejades nocturnes” de Charles Dickens

Data de sortida: 11 d’octubre de 2023

Traducció de Josep M. Muñoz Lloret

Sèrie Literatures 

Com a remei per a l’insomni, Charles Dickens solia passejar, de nit, pels carrers de Londres. En aquelles passejades, va adquirir una gran simpatia per les persones sense llar i va compartir el seu món, anotant les seves observacions en una sèrie de textos periodístics. A través seu, ens ofereix una imatge vívida de les vides i els patiments de les classes desafavorides de Londres a mitjan segle XIX.

 

 

“Les petjades de la memòria” de Josep M. Muñoz Lloret

Data de sortida: 11 d’octubre de 2023

Onze entrevistes de L’Avenç

Sèrie Assaig

Per la seva extensió i profunditat, les entrevistes de Josep M. Muñoz a L’Avenç han obtingut una notorietat recurrent. Ara n’oferim una selecció d’onze, triades entre les més sobresortints de les publicades en els últims anys. Catalunya endins, Espanya enfora, però també amb una mirada posada a l’exterior, la diversitat d’homes i dones entrevistats conforma un conjunt d’experiències viscudes que aporten coneixement i reflexió.

 

“La coronació de l’edifici” d’August Strindberg

Data de sortida: 8 de novembre de 2023

Traducció de Carolina Moreno Tena

Sèrie L’Accent

Un dels últims textos escrits per Strindberg, presentat com el monòleg d’un moribund que, barrejat amb breus diàlegs amb la seva infermera, confessa les mancances del seu destí i es pregunta sobre la vida i la mort, mentre evoca una sèrie de records delirants i, alhora, plenament lúcids.

 

 

“Cròniques de trístia” de Quim Curbet

Data de sortida: 8 de novembre de 2023

Sèrie Literatures

Trístia és un indret ignot, les seves històries s’han fos ja en la boira del temps i tots els noms de la seva gent, dels bons i dels dolents, i les paraules de la seva llengua mil·lenària s’han aprimat encara més, com grans de sorra engrunats sota les pedres de les essències. Tanmateix, enfilant una sèrie de records, com si fos una passejada entre les ruïnes, emergeix amb força un relat que permet descobrir a les generacions futures l’ànima d’aquella ciutat.

Etiquetes: