
01 juny 2012 Núria de Gispert i Carles Puigdemont lliuren els Premis Manel Xifra Boada 2012
El Col·legi D'Enginyers Tècnics Industrials de Girona (CETIG) i Comexi Group han lliurat en una gala celebrada aquest divendres al vespre a la sala d'actes de l'Escola Politècnica Superior de la UdG els guardons de la setena edició dels Premis Manel Xifra
Els premis s’emmarquen dins l’Engidiada, la trobada anual dels enginyers tècnics industrials gironins. L’acte de lliurament ha comptat amb la presidència de Núria de Gispert, Presidenta del Parlament de Catalunya i Carles Puigdemont, alcalde de Girona.
Enguany el Premi Manel Xifra Boada a la transmissió del coneixement científico-tècnic s’ha lliurat a la Universitat de Girona. La UdG ha estat representada en la cerimònia de lliurament per l’actual rectora Anna M. Geli i els anteriors rectors, Josep M. Nadal i Joan Batlle. La contribució al llarg dels seus 20 anys d’existència a L’educació dels joves, la transferència de coneixement que es fa des del Parc, la qualitat de la docència, una producció científica reconeguda a nivell internacional i la recent obtenció del Campus D’Excel·lència del Turisme i l’Aigua, són alguns dels motius que l’han fet mereixedora del premi.
El Premi Manel Xifra Boada a la trajectòria professional s’ha atorgat a Jordi Frigolé, director de Nestlé Girona. Frigolé és enginyer tècnic industrial per la Universitat de Girona, es va incorporar a Nestlé l’any 1986. L’any 2000 va ser nomenat cap del departament tècnic d’electricitat i automatització del Product Technology Centre d’Orbe a Suïssa, i com a tal responsable de l’àrea tècnica d’automatització de totes les fàbriques de Cafès i Begudes del Grup Nestlé a nivell mundial. De tornada a Girona forma part de l’equip de gestió de la fàbrica, participant activament en projectes relacionats en l’augment de la capacitat i innovació tecnològica del centre i sobretot en la posada en marxa de la nova planta de producció de càpsules de Nescafé Dolce Gusto. Finalment, el febrer de 2011 n’és nomenat director.
Com cada any els premis Manel Xifra Boada també fan un reconeixement als joves enginyers tècnics industrials que van rebre el premi al millor projecte de final de carrera per part del Patronat de L’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona. En aquesta categoria els premiats són Albert Prieto que va rebre el premi pel millor projecte de final de carrera d’Enginyeria Tècnica Industrial especialitat en Mecànica pel seu treball sobre un “Disseny mecànic d’una pròtesi de mà?; Juan Antonio Hidalgo que va rebre el premi al millor projecte de final de carrera d’Enginyeria Tècnica Industrial especialitat en Química Industrial pel seu treball sobre “Preparació d’escumes de poliuretà per a aplicacions en medicina regenerativa?; i Arcadi Castanyer que va rebre el premi pel millor projecte de final de carrera d’Enginyeria Tècnica Industrial especialitat en Electrònica Industrial pel seu treball sobre un “Sistema d’enregistrament i anàlisi de dades analògiques sobre una tarja SD”.
Els premis Manel Xifra Boada
Els premis es van iniciar fa set anys, el 2005, poc després de la mort de l’enginyer que els dóna nom: Manel Xifra i Boada. Xifra va contribuir a la creació dels premis, però va morir poc abans de la seva presentació. Per aquest motiu, i abans d’obrir la convocatòria, es va atorgar el primer guardó a títol pòstum a aquest enginyer. D’aquesta manera, els premis recullen la filosofia que Xifra i Boada representava, tant des de l’òptica empresarial com familiar.