Núria Feliu celebra els seus 50 anys de carrera i 70 de vida en un especial concert al Gran Teatre del Liceu

Hi participaran una llarga llista D'artistes que han estat companys de viatge de la cantant i actriu

Una de les grans figures de la cançó catalana és, sens dubte, Núria Feliu. La cantant i actriu, filla del barri de Sants, celebra enguany els seus 50 anys de trajectòria professional i 70 de vida, i ho ha volgut fer amb un gran i especial concert que tindrà lloc el 9 D’octubre al Gran Teatre del Liceu. Ella mateixa ha ideat un espectacle ?amb direcció escènica D’Enric Majó i Abel Folk- que combina i uneix sobre un escenari L’actuació de músics, artistes i grups de cultura popular, i ho ha fet D’aquesta manera perquè aquests han estat sempre els eixos de la seva carrera professional.

Dalt de L’escenari, Núria Feliu rebrà la ?visita? D’artistes consagrats i també de músics joves amb qui ha compartit intensos moments artístics: Joan Manuel Serrat, Marina Rossell, Sílvia Pérez Cruz, Angelina i els Moderns, Peret, la Companyia Elèctrica Dharma, la Big Band 50/70 dirigida per Luis Cobos, Àlex Torío, així com Ala i Gerassim Voronkov, destacats intèrprets de música clàssica i de cambra. També hi participaran els pianistes Leopoldo Martín Díaz, Lluís Muñoz, Ricard Miralles i Antoni Parera Fons.

Gegants i Castellers a L’escenari del Liceu

Però també és molt rellevant la vinculació D’aquesta barcelonina convençuda amb la cultura popular i tradicional, i per aquest motiu, en L’acte del 9 D’octubre hi participaran ?tant al hall com a L’escenari del Liceu- 25 gegants i colles geganteres que donaran la benvinguda als assistents (Coordinadora de colles de gegants i bestiari de Ciutat Vella, Coordinadora de gegants de Barcelona, Cercle Internacional D’Amics dels Gegants). Entre tots ells, tindrà un especial protagonisme la Geganta Núria Feliu, creada especialment per a aquest assenyalat aniversari. A més, la cobla Maricel posarà música a les danses de la colla de les Violetes del Bosc, i tampoc hi faltaran la sardana ni els castells (a càrrec dels castellers de Sants, com no podia ser D’altra manera). 

Aquest gran concert tindrà també diversos presentadors de luxe: Josep Cuní, Oscar Dalmau, Adelina Castillejo, Empar Moliner, Helena Garcia Melero, Enric Frigola, Àngel Casas i Lali Feliu.
 

Tota una vida lligada a la música i a la ciutat

Nascuda al barri de Sants de Barcelona L’any 1941, Núria Feliu és considerada ?una barcelonina universaL’, i de fet és ambaixadora del seu barri i de la seva ciutat. Va començar el seu viatge artístic com a actriu, a L’Orfeó Canigó de Sants, i debutà com a cantant L’any 1965, en plena efervescència de la Nova Cançó. Des de llavors ha conreat un ampli ventall de gèneres musicals, demostrant que en català es pot i s’ha de cantar tot: jazz, blues, cuplets, boleros, cançó tradicional, country, música italiana, francesa… Les col·laboracions amb el gran pianista Tete Montoliu li van valdre el reconeixement internacional, i la seva vinculació amb el país L’han dut a actuar arreu dels Països Catalans, però també als casals catalans D’Europa i D’Amèrica. Núria Feliu s’ha dedicat també a la poesia, ha tingut una important presència als mitjans de comunicació i ha fet incursions al cinema. Per la seva carrera artística i pel seu vincle amb Barcelona i Catalunya i amb el poble català, ha rebut diversos reconeixements i guardons entre els quals destaquen el títol de Senyora de Barcelona, la Creu de Sant Jordi i la Medalla D’Honor de la Ciutat, sense oblidar que aquest any 2011 va ser la persona escollida per a la lectura del pregó de la Festa Major de Sants, barri en el qual va néixer i que estima profundament.

Etiquetes:
,