Núria Guiu i Ingri Fidskal presenten “Medium” al Mercat de les Flors

Es podrà veure el 30 de setembre i l'1 d'octubre

Medium és una col·laboració entre la coreògrafa noruega Ingri Fiksdal i la catalana Núria Guiu que tracta de com el cos està posseït pels moviments dels arxius personals, culturals i virtuals. Aquesta complicitat entre Núria Guiu, guardonada amb el Premi Nacional de Cultura 2022, i Ingri Fidskal va començar el 2020, quan es van posar en contacte i van compartir inquietuds creatives. La peça està interpretada per Núria Guiu i es podrà veure el 30 de setembre i 1 d’octubre a la Sala MAC del Mercat de les Flors.

Núria Guiu
Guiu és una artista que viu a Barcelona. És graduada en dansa clàssica, professora certificada de ioga Iyengar i estudiant del grau d’Antropologia i Evolució Humana de la UOC. Com a ballarina, ha treballat amb companyies com Cullberg Ballet, Gisèle Vienne, Carte Blanche Dance Company, Batsheva Dance Company (Kamuyot/Riksteatern), Ingri Fiksdal, Jasmin Vardimon, La Veronal i Kobalt Works, entre altres. Com a coreògrafa, va crear una peça per a Carte Blanche Dance Company (La muda) el 2012; el seu solo Portal en col·laboració amb el músic noruec Gisle Martens Meyer, que es va estrenar a l’Oktoberdans el 2014, i el seu últim solo, Likes, seleccionat per la plataforma europea Aerowaves el 2018, que va guanyar una menció especial en la categoriade dansa als Premis Ciutat de Barcelona 2018 i un Premi de la Crítica 2018 al millor solo de dansa. Ha treballat com a assistent artística de Gisèle Vienne i també com a intèrpret d’algunes de les seves creacions.

Ingri Midgard Fiksdal
Fiksdal és una coreògrafa amb residència a Oslo (Noruega). El 2019 es va doctorar en recerca artística a l’Acadèmia Nacional de les Arts d’Oslo, amb la tesi titulada Affective choreographies (Coreografies afectives). En els darrers anys el treball de Fiksdal sobre l’afecte l’ha portat cap als discursos sobre la perspectiva i el privilegi. Actualment treballa en diversos projectes que aborden la intersecció entre el que és postantropocèntric i el que és decolonial des d’una perspectiva feminista en el marc del grup de recerca CoFUTURES a la Universitat d’Oslo, on és investigadora artística afiliada. Fiksdal s’interessa per la interrelació de la pràctica i la teoria en el seu treball de manera que cap de les dues no es percep com si fos anterior a l’altra. En els darrers anys, els treballs de Fiksdal s’han representat al Kunstenfestival de Brussel·les, el Palau de Tòquio de París, el Museu d’Art Contemporani de Chicago, el festival Santarcangelo, el Festival de Dansa Contemporània de Pequín, el festival Sommerszene de Salzburg, el Museu d’Art de Reykjavík, el brut de Viena, el Teatre de Roma, el Centre Harbourfront de Toronto, el Centre d’Art Contemporani de Cincinnati, el BUDA de Kortrijk, la Tanzhaus NRW de Düsseldorf i l’Steirischer Herbst Festival de Graz, a més de fer llargues gires per Noruega.

Ronak Moshtaghi (dissenyadora de vestuari)
Ronak Moshtaghi és una artista visual que viu a cavall entre Oslo i Berlín. Fa escultures, pintures i instal·lacions. Moshtaghi té una col·laboració permanent amb la coreògrafa Roza Moshtaghi com a artista i escenògrafa. El 2018, amb l’artista Hedieh Ahmadi, va fundar la Fira del Llibre d’Art BAZAR de Teheran. Moshtaghi va néixer a Teheran, va estudiar a la Universitat de les Arts de Teheran i a l’Acadèmia Nacional de les Arts d’Oslo. Ha exposat al Kunsthall d’Oslo, la galeria d’art Louise Dany, el Museu Intercultural d’Oslo, el centre d’art The Mosaic Rooms de Londres i la Fundació Lajevardi de Teheran.

Stephen O’Malley (músic i compositor)
Stephen O’Malley, a vegades anomenat SOMA, és un guitarrista, productor, compositor i artista visual de Seattle (Washington, EUA), que ha conceptualitzat i participat en moltes bandes de drone doom, death/doom i música experimental, entre les quals destaca Sunn O))).

 

Crèdits

Concepte, coreografia, performance: Núria Guiu
Concepte, coreografia: Ingri Fiksdal
Música: la música consisteix en peces de l’àlbum “Pyroclasts” de SUNN O))).
Espacialització: Stephen O’Malley.
Vestuari i escenografia: Ronak Moshtagim
Vestuari i assistant escenografia: Zoya Tahery
Disseny il·luminació: Phillip Isaksenn
Tècnic de so: Ernst van der Loo
Dramatúrgia: Guiu, Fiksdal, Isaksen, Moshtagi
Fotografia: Kristine Jacobsen
Producció i distribució: Nicole Schuchardt i Ariadna Miquel
Producció i administració: Eva Grainger i Ida Frømyr Borgen
Producció: Fiksdal Dans Stiftelse
Coproducció: Black Box Teater i BIT teatergarasjen
Amb el suport Arts Council Norwa