Oberta la inscripció al XVI Concurs de Maquetes Sona9

El concurs potencia les fases preliminars, el cicle a Madrid amb els grups finalistes i reactiva el vot popular amb el Canet Rock

Fins el 20 d’abril tots els grups i solistes de qualsevol estil i sense contracte discogràfic es poden inscriure a la 16a edició del concurs de maquetes Sona 9 a través del portal web www.sona9.cat. Els artistes han de validar el seu perfil i penjar com a mínim tres cançons pròpies interpretades en català.

La plataforma per a artistes emergents més important de l’escena musical catalana es dirigeix a grups i cantants de qualsevol estil musical que hagin gravat almenys tres cançons pròpies en català. Els artistes han de superar al llarg de nou mesos diverses proves en directe i a l’estudi fins a la final que se celebrarà el 15 de novembre a la sala Apolo de Barcelona.

El premi Sona 9 per al guanyador del concurs que és la gravació i edició d’un disc amb un productor professional, una gira de concerts per Catalunya i una campanya de promoció i publicitat. El segon classificat, premi Joventut, enregistra un EP en un estudi professional i fa una gira de concerts per Catalunya. El tercer classificat i premi Èxit, obté com a premi 1.200 € en material musical.

Premi popular Sona9 – Canet Rock

Després de l’èxit de convocatòria de la passada edició del Premi de Votació Popular Sona 9 – Canet Rock, enguany es repeteix la formula. Del 30 de maig al 6 de juny, estarà oberta la votació al web del sona9.cat, entre els 16 grups seleccionats pel jurat. Els 4 grups amb més vots actuaran a l’Antiga Fàbrica Damm el 9 de juny, on el grup que tingui més suport del públic actuarà al festival Canet Rock el 2 de juliol.

Com a novetat, aquest any es realitzarà un clip de cadascun dels 12 grups classificats per a la segona fase, a càrrec dels alumnes d’audiovisual de l’escola superior de disseny BAU, de Barcelona. Els grups que superin aquesta fase actuaran als festivals Acústica de Figueres, Mercat de Música Viva de Vic i BAM de Barcelona. Els semifinalistes hauran de superar les proves a amb un acústic a iCat.cat i enregistrant una cançó als estudis Bucbonera amb la producció de Joan-Pau Chaves (Els Pets) i Tomàs Robisco.

Els guanyadors i finalistes de les darreres edicions han estat Manel, Els Amics de les Arts, La iaia, Nyandú, Trau, Est Oest, The Gruixut’s, Patch o Pantaleó, entre altres. Sona 9 està organitzat per la revista Enderrock, Televisió de Catalunya i iCat.cat – Catalunya Ràdio, amb el suport dels Departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya i el patrocini d’Estrella Damm.