Obertes les inscripcions de Jazz Fringe 11

Els músics tenen fins al 20 de juny per fer arribar les seves propostes al concurs organitzat pel Festival de Jazz de Girona

El concurs musical del Festival de Jazz de Girona, el Jazz Fringe, arriba a la seva tercera edició. Seguint la línia dels anys anteriors i en consonància amb la filosofia del festival de ser un aparador de L’escena jazzística catalana i de potenciar el talent musical de casa nostra, L’organització vol donar L’oportunitat als músics joves catalans de mostrar els seus projectes, incloent-los en el cartell de la propera edició del Festival de Jazz de Girona, que tindrà lloc a la ciutat del 15 al 30 de setembre D’enguany. Les formacions que vulguin participar-hi tenen temps fins al 20 de juny per enviar les seves propostes.

La principal novetat D’aquesta edició del Jazz Fringe, una iniciativa única entre els festivals del territori català, és que per primera vegada s’ha obert a la participació de grups D’arreu de Catalunya (fins ara només hi podien participar formacions vinculades a les comarques gironines). Per poder-s’hi inscriure, a més D’estar dedicats a la música jazz o estils afins, com a mínim un component de la banda ha D’estar vinculat a Catalunya, ja sigui mitjançant procedència o residència, i L’edat mitjana dels músics no pot superar els 26 anys. Juntament amb el full D’inscripció que trobaran al web www.festivaldejazzdegirona.com, han de fer arribar com a mínim 3 temes en format CD àudio/mp3 o bé a través D’un enllaç D’Internet, a la següent direcció: Festival de Jazz de Girona (Jazz Fringe), c/ St. Roc, 31, 17003, Girona. O bé a info@festivaldejazzdegirona.com. El jurat, convocat per L’organització del festival, estarà format per dos músics i dos programadors.

Aquesta és la tercera edició del concurs, que L’any passat va comptar amb la participació D’una desena de propostes, totes elles D’un gran nivell musical i D’estils molt diversos (funky, jazz contemporani, jazz clàssic…). Els guanyadors van ser les formacions G.R.A. ?the trio? i Assimètric, que van tenir L’oportunitat de mostrar els seus projectes dins de la programació del festival.

Reconeixements

Però a més de potenciar la creativitat musical, el Festival de Jazz de Girona compta, edició rere edició, amb una imatge gràfica innovadora, arriscada i que aposta per un concepte ben lligat amb el jazz: la improvisació. Després D’experimentar amb la tinta blava D’un bolígraf (2008) i amb el teclat de L’ordinador (2009), L’any passat els creatius de Nifava van explorar la llibertat creativa i els ritmes descompassats. Aquesta imatge, que apareix en cartells, tríptics i al diari del festival, opta a un Or o Plata en els prestigiosos premis Laus, organitzats per L’ADG-FAD conjuntament amb la Diputació i L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, en L’apartat ?Gràfica i comunicació D’administracions públiques’. L’any 2009, la imatge del festival va quedar finalista en aquest certamen. A més, la gràfica del 2010 ha obtingut un Premi Gidi 2011 (atorgats per L’Associació del Disseny a Girona) al millor disseny comunicatiu. Així mateix, ha estat inclosa en els llibres Selected B i Select J (anuaris de disseny europeu i espanyol respectivament, editats per Indexbook).

El Festival de Jazz de Girona està organitzat per L’Ajuntament de Girona, la Fundació Auditori Palau de Congressos i Produccions Fila 6 Girona, i compta amb el suport de L’ICIC (Institut Català de les Indústries Culturals de la Generalitat de Catalunya), així com el de tres empreses privades (Frillémena, Fundació Privada Miquel i Adroher Germans), que fan una aposta important cap a aquest esdeveniment. A més, el festival és membre de L’AFEJAZZ, L’Associació de Festivals de Jazz de Catalunya.

La imatge correspon al cartell de l’edició 2010

Etiquetes:
, , ,