Obertura del Museu del Disseny de Barcelona

L'inauguració serà avui, 13 de desembre, a les 12h, i apartir del diumenge 14 de desembre fins el 31 de gener hi hauràn portes obertes

El Museu del Disseny de Barcelona és el museu de les arts de l’objecte i del disseny, producte de la integració de les col·leccions del Museu de les Arts Decoratives, el Museu de Ceràmica, el Museu Tèxtil i d’Indumentària i el Gabinet de les Arts Gràfiques de la ciutat.

El proper 14 de desembre el Museu del Disseny obrirà les seves portes al públic amb quatre exposicions del fons de les seves col·lecions. L’entrada al museu serà gratuïta i estarà obert de dimarts a diumenge de 10 a 20 hores, excepte el 25 de desembre i l’1 de gener que romandrà tancat. 

Durant aquest dies es podrà gaudir de 4 exposicions:

EXPOSICIÓ 1: Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural

La col·lecció de disseny de producte del museu està formada per uns 2.000 objectes des de 1930 fins a l’actualitat. L’exposició vol explicar al públic perquè i de quina manera aquests objectes han arribat al museu i han esdevingut patrimoni cultural. Les peces es troben endreçades a partir de tres conceptes bàsics: referència, materialitat i context.

EXPOSICIÓ 2: Extraordinàries! Col·leccions d’arts decoratives i arts d’autor (segles III-XX)

Aquesta exposició reuneix unes 1.200 peces de les col·leccions de ceràmica, mobiliari, vidre, teixits, miniatures, rellotges, ventalls, papers pintats i altres. La comissària, Pilar Vélez, proposa mostrar la singularitat de les col·leccions d’arts decoratives i d’arts d’autor que posseeix la ciutat. 

EXPOSICIÓ 3: El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2015)

L’exposició mostra la relació entre el vestit i el cos a partir de cinc accions bàsiques: El vestit amplia o redueix, allarga, perfila o destapa. Segons les èpoques aquestes operacions modelen unes formes o altres. L’exposició té un sentit didàctic: la moda, que és un extraordinari mitjà d’expressió, pot representar també una servitud i un esclavatge.

EXPOSICIÓ 4: El disseny gràfic: d’ofici a professió (1940-1980)

L’exposició reuneix obra dels pioners d’aquesta disciplina:  cartells, publicitat, cobertes de llibre, packaging, etc permeten veure el pas de l’artista comercial (dibuixant publicitari o cartellista) al grafisme i, posteriorment, al disseny gràfic, seguint les transformacions de l’entorn productiu.