Obren les inscripcions de la quarta edició del Concurs de Fotografia de la Mediterrània MedFoto

El concurs està obert tant a fotògrafs professionals com aficionats

Redacció.- MedFoto, el primer concurs internacional de fotografia de la Mediterrània, obre el període d’inscripció de la seva quarta edició aquest 1 d’abril. La convocatòria del certamen organitzat per la Fundació Alive i el Club Nàutic l’Escala restarà oberta fins el proper 15 de maig.

Un any més, el MedFoto convida tant a fotògrafs professionals com aficionats a presentar les seves millors propostes sobre la temàtica El mar i les persones. El certamen proposa fins a vuit categories diferents amb l’objectiu d’abarcar tots els punts de vista amb imatges preses tant sobre la superficie de l’aigua, com les activitats nàutiques esportives i professionals que s’hi duen a terme. Aquestes són Paisatge, Vida Salvatge, Esports i Oci, Oficis del Mar, Subaquàtica, Conservació i Canvi Climàtic, Amb Mòbil i Relat. Entre elles destaquen les seccions Amb Mòbil, destinada a les imatges preses amb telèfon mòbil, i Relat Fotogràfic, que s’estrenava el passat 2023 amb la missió de premiar el millor treball de fotografia conformat per sis imatges que tractin una de les temàtiques del concurs.

Els candidats podran presentar fins a 15 fotografies distribuïdes en qualsevol de les divisions proposades, entre els dies 1 d’abril i 15 de maig, a través del web del MedFoto (www.medfoto.org). podent optar a un dels guardons del certamen.

Fins a 4.000 euros en joc

En joc, fins a 4.000 euros de guardons en metàl·lic que es distribuiran entre la guanyadora absoluta, les vencedores de cadascuna de les categories i la proposta que obtingui més “M’agrada” al compte d’Instagram del certamen gràcies al guardó Votació Popular. El període de votació començarà l’1 de juliol, dia en què es donaran a conèixer les imatges finalistes a través del web i del compte d’Instagram del MedFoto, i s’allargarà fins el 10 de juliol.

S’entregaran, també, dos premis especials. Es reconeixerà, així, la millor imatge presa dins els límits geogràfics de la Costa Brava, que guanyarà un cap de setmana en un bungalow al Càmping la Ballena Alegre per a quatre persones. La guanyadora de la divisió L’Escala, s’endurà una experiència molt especial a L’Escala per a dues persones i que inclou una nit d’hotel amb esmorzar, un dinar o sopar i una visita al Museu de l’Anxova i de la Sal o bé a l’Alfolí de la Sal – Museu de l’Escala.

Veredicte final

La decisió recaurà en un jurat d’experts en el mòn de la fotografía i el medi marí que enguany traspassa fronteres per primera vegada. El comitè es renova amb les incorporacions del fotògraf italià Ugo Mellone, la biòloga i fotògrafa vasca Isabel Díez i el guanyador de la passada edició del concurs, Marc Marco. Laura Carrau, Oriol Alamany i Xavier Salvador completen el jurat.

Els vencedors i vencedores es descobriran durant el transcurs d’un acte que tindrà lloc el proper dissabte 27 de juliol al Club Nàutic L’Escala. La cerimònia servirà, també, per inaugurar l’exposició de les fotografies guanyadores i finalistes de la quarta edició del MedFoto, que podrà visitar-se a la Sala de Juntes de l’associació esportiva escalenca fins el proper 8 de setembre.

En aquesta edició, el certamen compta amb el suport de Ports de la Generalitat,  l’Ajuntament de l’Escala, Empordà Turisme, el càmping La Ballena Alegre, Festival Portalblau i Improcat.

Foto: “Todos faenando” de Andres Mario Montañes Sanchez

Etiquetes:
,