‘Oeconomia’, el Documental del Mes d’abril a 46 sales

L'’acolliran 31 sales de Catalunya, una de les Illes Balears i 7 del País Valencià i, en línia, 7 sales de Catalunya i una a les Illes Balears

El Docs del Mes d’abril es projectarà a partir de de demà, 1 d’abril, en format híbrid:  presencial i en línia, i es podrà veure en versió original subtitulada en català amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

De forma presencial, l’acolliran 31 sales de Catalunya, una de les Illes Balears i 7 del País Valencià i, en línia, 7 sales de Catalunya i una a les Illes Balears. També estarà disponible a FilminCAT a partir del 9 d’abril.

Es tracta de la producció Oeconomia , que  ofereix una ullada a l’estat actual del capitalisme partint de la constatació que ningú no aprèn com funciona el sistema monetari, o millor dit, s’aprèn malament. Tothom està d’acord que el capitalisme no rutlla però ningú no en sap veure el final. L’obra planteja el dilema de si s’esfondrarà abans aquest sistema econòmic o l’ecosistema.

La ciència econòmica serveix per disfressar el poder i quan va arribar la crisi econòmica la gent no s’ho explicava. El documental analitza pas a pas les bases que sustenten el capitalisme actual amb els beneficis com a motor, l’endeutament com a mitjà i la concentració de la riquesa com a resultat.

Oeconomia  és el segon llargmetratge de l’alemanya Carmen Losmann, després de Work Hard Play Hard (2011), en el qual havia tractat els efectes de la gestió dels recursos i que havia estat guardonat amb el prestigiós premi televisiu Grimme-Preis, l’any 2014.

El Docs del Mes és una iniciativa de l’empresa Parallel 40, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l’any 2004, que té l’objectiu d’apropar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible, d’augmentar el nombre de sales que vulguin programar cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d’una oferta regular més enllà dels festivals.

 

Etiquetes:
, ,