Oidà.cat, l’eCommerce de missatgeria instantània per a impulsar el comerç local

La plataforma de comerç electrònica és totalment gratuïta i posa en contacte els clients amb els productors o botigues a través de Whatsapp

Redacció.- La pandèmia ha modificat els hàbits de les persones de manera accelerada posant accent, sobretot, a l’opció de consum. Durant el confinament moltes botigues locals van habilitar un número de Whatsapp perquè els seus clients habituals poguessin fer la seva comanda. Arran d’aquesta necessitat i amb l’objectiu d’impulsar el comerç local, neix Oidà, un portal per a les botigues i productores locals del sector de l’alimentació.

La plataforma es pot operar des de qualsevol punt del territori català, només cal disposar de l’aplicació de Whatsapp. El promotor del projecte, Daniele Dibitonto, explica que la intenció que té aquesta eina és dotar de tecnologia als productors i botigues locals del sector de l’alimentació perquè puguin compatir amb les grans corporacions, les grans cadenes de supermercats i multinacionals.

El projecte va iniciar-se el setembre del 2020 a la Garriga amb l’aspiració de créixer a tot Catalunya i actualment ja són més de 160 botigues i productors locals els que compten amb aquest servei, oferint més de 4.600 productes de comerç local.

El funcionament d’Oidà és senzill i diferent del d’un eCommerce tradicional. El productor o botiga que es registra al portal, de forma totalment gratuïta, disposa d’una pàgina personal on pot gestionar el seu propi catàleg de productes, sense limitació. Els clients tenen l’opció de cercar els productors o establiments que siguin del seu municipi i amb un sol clic escollir els productes que l’interessin. Automàticament es genera una llista de la compra virtual i al moment s’envia l’enllaç al productor o botiga a través de Whatsapp. Amb aquest sistema es manté el contacte directe amb el client.

Pel que fa a l’entrega i al pagament, el petit productor o botiga pot escollir la modalitat segons la seva logística. D’aquesta manera la plataforma és accessible a tothom.

La implementació d’Oidà ofereix digitalització, millora de la imatge i transformació en benefici de l’empresa. «Oidà.cat és un projecte social i per aquest motiu és i serà sempre gratuït», defensen els seus impulsors.