Olot passa el relleu del Festival MOT a Girona havent assolit un ple absolut a totes les activitats

Es reprendrà aquest dijous a Girona amb la participació, entre altres, de Bernardo Atxaga, Leonardo Padura, Edward Rutherfurd i Albert Sànchez Piñol

Redacció.-  La quarta edició del MOT, festival de literatura Girona-Olot, que enguany té com a fil conductor “Escriure el passat”, ha arrancat amb gran èxit de públic, que ha omplert la sala La Carbonera d’Olot en totes les converses programades des de dijous fins avui dissabte.
La comissària del Festival, Mita Casacuberta, s’ha manifestat satisfeta del desenvolupament del primer cap de setmana del festival MOT a Olot. “És obvi que el festival té un públic fidel, predisposat a venir i que ho té present a la seva agenda”, ha declarat Casacuberta en un to optimista. “Trenquem el mite que la gent no llegeix. Tenim un públic fidel. El plaer de llegir és intel·lectual… Un instrument per viure; cal aprendre a llegir, no a confegir lletres, sinó entendre el que llegim”, i aquesta és una de les funcions del MOT, ha subratllat.
La participació destacada d’escriptors de prestigi internacional respon al tracte dispensat pel Festival, explica Mita Casacuberta: “El primer any ja es va demostrar que venir a Olot o Girona tenia unes implicacions que no tenia anar a grans festivals com a París o Barcelona. Aquí tens un tracte directe, i proper amb l’organització i la ciutat. Al final es creen llaços afectius que són importants a l’hora d’obtenir la complicitat d’editors i agents literaris perquè els autors vulguin venir a un festival com el MOT”.
Del públic d’Olot, la comissària del MOT ha posat èmfasi en la diversitat generacional, posant l’exemple que va ser el públic més jove qui més va preguntar a Kenizé Mourad per la seva novel·la De part de la princesa morta, escrita ara fa trenta anys.
El MOT 2017 reprendrà el seu programa d’activitats literàries els dies 30 i 31 de març i 1 d’abril, aquest cop, però, a Girona. Casacuberta ha animat el públic a anar-hi i “passar-s’ho bé i veure com es manifesten els escriptors en un escenari molt relaxat i proper”.