Òmnium atorga el 43è Premi D’Honor de les Lletres Catalanes a L’historiador i escriptor Albert Manent

El guardonat ha treballat en la recuperació del patrimoni cultural

El Jurat ha decidit atorgar el Premi D’Honor de les Lletres Catalanes D’enguany a Albert Manent i Segimon, ?la trajectòria del qual és un clar exemple de maduresa literària i historiogràfica i de compromís i activisme cultural amb Catalunya?. Si els lemes D’aquesta institució, Òmnium Cultural, són ?Llengua, cultura, país’, ?L’obra del guardonat reuneix en tota la seva extensió aquests postulats que en la tasca intel·lectual D’Albert Manent són impossibles de deslligar.?

S?ha destacat molt especialment, la seva obra com a historiador ja que ?des del compromís, ha treballat amb gran esforç en la recuperació del patrimoni cultural a través de la memòria oral i escrita, a través de la recerca de documents dispersos que han passat a engrossir de manera decisiva els fons bibliogràfics i documentals de L’Arxiu Nacional de Catalunya i de gran nombre D’arxius comarcals.?

Aquest reconeixement a la trajectòria, s’atorga enguany en el marc del 50 aniversari D’Òmnium Cultural, una entitat al qual el guardonat també ha estat estretament vinculat, com a soci des dels del 1968 i impulsor D’iniciatives culturals des de L’entitat i a L’entorn D’aquesta. Muriel Casals, ha volgut destacar L’activisme cultural i intel·lectual D’Albert Manent qui ha contribuït en majúscules a L’enfortiment de la cultura catalana. Ha destacat també que per primera vegada, aquest premi recau sobre el fill D’un antic guardonat D’Honor, el poeta Marià Manent, qui rebé el premi L’any 1985.