Òmnium atorga el Premi Internacional J. B. Cendrós al periodista alemany Alex Rühle

El jurat reconeix el reportatge "Roses, llibres i guerrers" publicat al Süddeutsche Zeitung per descriure les causes de les aspiracions sobiranistes

Òmnium Cultural ha decidit atorgar el 29è Premi Internacional J. B. Cendrós al periodista alemany Alex Rühle (Twitter), redactor del diari Süddeutsche Zeitung, per l’article “Rosen, Bücher und Krieger” («Roses, llibres i guerrers» en català) publicat l’1 de maig d’aquest 2015. El jurat destaca que «el reportatge parteix de la celebració de Sant Jordi per descriure amb molt detall el perquè de les aspiracions nacionals catalanes, presentat amb molta rellevància en un dels diaris més influents d’Alemanya».

El reconeixement es lliurarà públicament durant la 65a Nit de Santa Llúcia – Festa de les Lletres Catalanes, que se celebrarà l’11 de desembre a Tortosa. El Jurat del Premi Internacional Joan B. Cendrós el formen Martí Anglada, Antoni Bassas, Joan Becat, Laura Cendrós, Josep Gifreu i Vicent Partal.

Dotat amb 3.000 euros, el 29è Premi Internacional Joan B. Cendrós vol reconèixer iniciatives que han contribuït a la internacionalització de la llengua, la cultura i la nació catalanes. Ha reconegut a l’escriptor gallec Suso del Toro i al corresponsal francès Henry de Laguérie (2014), al diari nord-català “l’Indépendant” i a la revista acadèmica “Catalan International View” (2013), el “Col·lectiu Emma” (2012) i a l’editorial “Catalonia Press” de Liz Castro (2011).

Un periodista del SZ especialitzat en identitat i migracions
Nascut el 1969 a Munic, Alex Rühle és redactor del diari Süddeutsche Zeitung (SZ) des del 2001, on treballa com a periodista de cultura, especialitzat en temes d’identitat europea, migracions i fronteres, així com temàtiques socials com l’impacte de la crisis a la gent. Autor de diversos llibres, ha estat un dels impulsors del centre d’acollida de refugiats i cultural “Bellevue di Monaco”, al centre de Munic.