Òmnium Cultural atorga el 46è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes a Raimon

L’acte de lliurament del 46è Premi d’Honor tindrà lloc el proper 10 de juny al Palau de la Música Catalana. Serà un homenatge a l’obra artística de Raimon.

Òmnium Cultural atorga el 46è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes a Raimon, com a reconeixement a la seva obra en llengua catalana. El jurat del Premi d’Honor ha volgut destacar la importància d’una trajectòria artística de més de cinquanta anys, que ha tingut un paper fonamental en la difusió de la llengua i la cultura catalanes.

El veredicte es va donar a conèixer amb la intervenció de la presidenta de l’entitat, Muriel Casals, i Anna Sallés com a representant del jurat del premi. Sallés va destacat que “el jurat ha volgut reconèixer tant la trajectòria artística i cultural com el seu compromís cívic”, a més de “la seva defensa de la unitat de la llengua catalana”.

“Estic molt sorprès i em sento molt ben acompanyat, perquè Espriu i Fuster també van rebre el Premi d’Honor”, ha dit Raimon, qui ha agraït aquest reconeixement. “Suposo que es reconeix la meva interpretació i actitud, una certa manera d’estar al món durant més de 50 anys”, ha afegit, destacant també que “des dels anys 60 he intentat internacionalitzar la nostra cultura, cantant arreu del món en català”. “Ja sabeu que jo havia de ser historiador, però el vent es va creuar en la meva vida”, ha dit.

El Premi d’Honor de les Lletres Catalanes va ser instituït per Òmnium Cultural l’any 1969 i s’atorga una persona que, per la seva obra literària o científica en llengua catalana, i per la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans. El 45è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes es va atorgar l’any passat a Josep Maria Benet i Jornet.