Òmnium Cultural i Els Dragons Catalans s’uneixen per la llengua i L’oficialitat de les seleccions esportives catalanes

Les dues entitats signen un conveni de col·laboració

Treballaran conjuntament pel reconeixement oficial a nivell internacional de les seleccions catalanes. L’acord té per objectiu fomentar L’ús de la llengua i la cultura catalanes a la Catalunya del Nord
El conveni ha estat signat per Jordi Porta, president D’Òmnium Cultural, Montserrat Biosca, presidenta D’Òmnium Catalunya del Nord, Bernard Guasch i Llibert López, president i vicepresident dels Dragons Catalans, juntament amb jugadors de L’equip, i Sergi Blázquez, president de L’Associació Catalana de Rugby Lliga.

En el transcurs de L’acte els Dragons Catalans han presentat oficialment el partit que es disputarà el proper 20 de juny a L’estadi Olímpic Lluís Companys contra els Warrington Wolves. Previ a aquest esdeveniment, al qual s’esperen milers de seguidors (la organització posa les expectatives en més de 20.000), es disputarà un partir amistós de la selecció Nacional de Rugby Lliga. La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes dóna suport a la tasca dels Dragons en els seu treball per guanyar visibilitat i reconeixement del rugby XIII tant al Principat com a nivell internacional.

Òmnium Cultural i Dragons Catalans comparteixen la voluntat i la necessitat de promoure L’ús social de la llengua catalana a Catalunya Nord i constaten que la complexitat de la societat actual requereix una col.laboració i una voluntat de promoure la cultura catalana. Per aquest motiu es portaran a terme aquestes accions: els Dragons Catalans i les seves botigues utilitzaran la llengua catalana en els suports propis, per un costat, i Òmnium Catalunya Nord organitzarà cursos de català per als assalariats del club, l personal de les botigues i els jugadors dels Dragons, per L’altre.