Òmnium presenta les activitats prèvies de la 65aNit de Santa Llúcia

L'artista ebrenc Ignasi Blanch és l'autor de la imatge de la Festa de les Lletres Catalanes que se celebrarà l'11 de desembre a Tortosa

Òmnium Cultural i l’Ajuntament de Tortosa han presentat aquest migdia la vintena d’actes previs de la 65a Nit de Santa Llúcia, que ompliran de cultura les Terres de l’Ebre fins el 18 desembre. A més, l’artista ebrenc Ignasi Blanch ha fet pública la imatge de la Festa de les Lletres Catalanes, que se celebrarà l’11 de desembre al Pavelló Firal de Tortosa.

Fins el 18 de desembre, Òmnium i l’Ajuntament de Tortosa han impulsat l’organització d’una vintena d’actes culturals a les Terres de l’Ebre en el marc de la Nit de Santa Llúcia. Aquest dissabte se celebraran les Jornades Literàries d’Amposta i el 18 de desembre l’obra “Terra Baixa” protagonitzada per Lluís Homar es representarà a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa. També es farà un recital sobre l’obra del Rector de Vallfogona, una conferència sobre la literatura medieval i es presentarà un dietari de viatge d’Artur Bladé i la reedició de l’obra completa de Gerard Vergés, a qui es dedicarà un espai a Tortosa.

A la presentació hi han assistit la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa, Dolors Queralt, el president d’Òmnium Terres de l’Ebre, Josep Francesc Moragrega, i el dibuixant Ignasi Blanch.“Volem que sigui la festa de la cultura de les Terres de l’Ebre, de casa nostra. Les activitats prèvies a les quatre comarques donen significat a la gran Nit de Santa Llúcia”, ha afirmat Queralt, qui ha destacat la implicació de la societat civil.

Per la seva banda, Moragrega ha remarcat que “l’objectiu del programa d’activitats prèvies és difondre la Festa de les Lletres Catalanes de l’11 de desembre, una festa excepcional que torna a les Terres de l’Ebre després de 33 anys”. El president d’Òmnium Terres de l’Ebre també ha destacat la implicació de les entitats del territori per incorporar els actes en el marc de la Nit de Santa Llúcia, afegint que el programa és manté obert.

Una imatge que homenatja Gerard Vergés

L’artista ebrenc Ignasi Blanch, ha remarcat que la imatge beu del poeta Gerard Vergés: “A partir de la idea de la barca del poeta, de la imatge d’un home amb barca equilibrada amb una figura femenina, a més de diferents aportacions, com el color blau que dennota directament el riu Ebre i l’aigua”.

El Pavelló Firal de Tortosa prendrà el relleu al Liceu de Barcelona per acollir una gala que lliurarà fins a vuit premis literaris: el 56èPremi Sant Jordi de novel·la, el 18èPremi Carles Riba de poesia i el 57èPremi Mercè Rodoreda de contes i narracions, entre d’altres.