Operetta, òpera en clau d’humor al Teatre Victòria

Un dels èxits del Festival d’Avinyó 2012, que es podrà veure fins el 4 de novembre

Entre els més de 1.000 espectacles que es van presentar a la secció no oficial del Festival d’Avinyó de 2012, n’hi va haver un de català, arribat des de Banyoles, que va triomfar: Operetta. El boca orella va funcionar, i Cor de Teatre va omplir totes les funcions.
Operetta té una fórmula alhora senzilla i arriscada: clàssics de tota la vida en un espectacle d’humor que fa saltar el públic de la cadira de tant riure. La companyia, Cor de Teatre, està formada per 30 persones, un luxe en els temps que corren. Això sí, l’aposta té premi, el públic està entusiasmat, alguns repeteixen i fan cua des de primera hora del matí.
Coproduït per EL CANAL, Centre D’Arts Escèniques de Salt/Girona, Operetta ofereix una peculiar, divertida i exquisida aproximació al món de L’òpera a través de L’humor i, per tot això, és un espectacle dirigit tant a adults com a nens. Operetta es basa en el cant, el gag teatral i L’humor. Un humor que no perd mai el respecte al món operístic.
L’?espectacle està farcit d’?elements còmics que, juntament amb la posada en escena i la força dels 30 cantants/actors que interpreten el repertori a cappella, es converteixen en una experiència única ja que és el resultat de L’encreuament del ritme i L’expressivitat del teatre còmic, amb la delicadesa i la bellesa de L’òpera. A Operetta els cantants sumen, a la dificultat vocal, el repte de ser alhora actors i actius. Les tècniques teatrals a les quals recorren són bàsicament el mim i els recursos propis del clown: es mouen coreogràficament al ritme de les peces per explicar-nos el què, L”on, el com i a qui li succeeixen les diferents situacions. Tot plegat, sense un gran suport escenogràfic, però sí visual. Així doncs, Operetta no és només teatre, o només òpera… és ambdues coses alhora.