Oques Grasses, Bongo Botrako i Terratombats, al Festival Rumbkp que es farà el 10 de setembre a Capellades

L’esdeveniment organitzat per joves del municipi vol dinamitzar l’economia local i la vida cultural del municipi de l’Anoia

Oques Grasses, Bongo Botrako, Terratombats i el DJ OGT seran els protagonistes, el 10 de setembre, de la segona edició del Festival RumbKP, el primer festival de rumba catalana de Catalunya impulsat per l’Associació Juvenil RumbKP, una entitat sense ànim de lucre nascuda amb la finalitat d’organitzar i promoure aquest esdeveniment. Una dotzena de joves emprenedors de Capellades van engegar l’any passat aquest certamen anual amb l’objectiu de dinamitzar l’economia i la vida cultural de Capellades (Anoia).

El cartell d’enguany està format per quatre de les bandes punteres de rumba del país. Així doncs, la vigília de la Diada Nacional de Catalunya (23 hores) actuaran a l’esplanada del carrer del Fossar de Capellades, Bongo Botrako dins la seva gira We Want Tour 2014, Oques Grasses que enguany estan presentant el seu segon treball Digue-n’hi com vulguis, els anoiencs Terratombats, un dels màxims exponents de la rumba catalana del país, i el DJ OGT.

La primera edició del RumbKP va esdevenir una festa major de la rumba catalana a Capellades i va congregar a gairebé un miler de persones, superant les expectatives de la pròpia organització i esdevenint així, un èxit.

 

Activitats paral·leles

Els concerts comptaran amb el complement de l’exposició Gràfica en memòria de Gato Pérez ue es podrà veure la Casa Bas de Capellades, sala municipal d’exposicions (carrer Amador Romaní, 4 – Capellades) del 6 al 10 de setembre. El mateix dia del concert, coincidint amb la vigília de la Diada Nacional de Catalunya també s’ha previst una conferència sobre la figura de Francesc Romaní i de Puigdengolas (1831-1912) i el debat El paper de la música en els diferents processos polítics” que comptarà amb la participació de Toni Xuclà, Pau Sastre, Uri Giné, Berni ARsmostrong i Xavi Cassanyes.

Amb l’objectiu de dinamitzar l’economia local, el RumbKP també compta amb la col•laboració de la Unió de Botiguers i dels locals de restauració del municipi. Així doncs, els bars i restaurants del municipi s’afegeixen al festival amb la creació d’uns menús especials RumbKP a preus econòmics.

 

Venda d’entrades

Les entrades del RumbKP ja estan a la venda a través de Codetickets i en diversos establiments de l’Anoia, el Penedès i el Bages. El preu de l’entrada és de 10 euros anticipada i 13 el dia del concert.

 

El cartell

El grafisme del cartell és obra del dissenyador gràfic Jordi Musquera, autor, entre d’altres d’alguns dels cartells del Mercat de Música Viva de Vic.

 

RumbKP

El RumbKP és el primer festival de rumba catalana del país. Està ideat i creat per l’Associació Juvenil RumbKP, una entitat sense ànim de lucre de Capellades formada per joves emprenedors i amb inquietuds. Tenen com a objectiu revitalitzar, a través de la cultura, l’economia del municipi i incrementar l’oferta d’oci per a la gent jove de Capellades.

El RumbKP es celebra a l’esplanada del carrer del Fossar de Capellades, el dia 10 de setembre a partir de les 23 hores.