Oques Grasses tanquen gira de comiat de l'espectacle teatral “Meravellós desastre”

L’obra, que pretén ser una reflexió al voltant de la vida i de l’amor, es podrà veure només en cinc ocasions: al Teatre L’Atlàntida de Vic que ja te penjat el cartell de Sold Out, al Teatre La Llotja de Lleida, al Teatre de Lloseta (Mallorca), el TAG Àngel Guimerà d’El Vendrell i l’Auditori de Girona.

Els osonencs Oques Grasses acomiaden la seva exitosa primera etapa de vida, que ha donat tres discos, pràcticament quatre-cents concerts i més de set milions de reproduccions a Youtube, amb una obra de teatre i música batejada com “Meravellós desastre”, un títol que fa referència a la cançó “Cara de cul”, una de les més celebrades del seu darrer disc, Youponi.
“Meravellós desastre” s’interpretarà només en cinc ocasions al llarg de novembre i desembre als cinc teatres principals de Vic, Lleida, Mallorca, El Vendrell i Girona, i servirà de comiat fins a 2019, que és quan Oques Grasses tornarà per presentar el seu quart treball d’estudi.
A l’obra, el cantant, lletrista i compositor Josep Montero, juntament amb l’actor també osonenc Galdric Plana, s’ha endinsat en l’univers oquístic per explicar una història que transita pels alts i baixos de l’existir, de l’estimar, del viure. Música i teatre, donats de la mà, mostrant la realitat cíclica de la vida i de l’amor.
Oques Grasses estaran acompanyats a l’escenari per dos actors, el vigatà Galdric Plana i la barcelonina Anna Bussanya, que portaran el pes narratiu de l’obra. Pel que fa a la música, l’obra “deconstrueix” en diferents formats moltes de les cançons dels Oques Grasses i les reordena per a complementar el relat que desenvolupen els actors. Una de les perles de “Meravellós desastre” són les tres cançons noves i inèdites que inclouran per a l’ocasió i que posteriorment formaran part del seu quart treball d’estudi.
La conclusió de “Meravellós desastre” és com la vida: no hi ha conclusió. El públic que pugui assistir en alguna de les cinc actuacions haurà de treure la seva pròpia experiència d’un espectacle ons tothom s’hi podrà reconèixer.
“Meravellós desastre” és el crit que tanca la cançó “Cara de cul”, una de les més celebrades del seu tercer disc, Youponi (Beverly Hills Records, 2016), que és una cançó que convida tothom a mirar-se al mirall, fer balanç de la vida viscuda i reflexionar al voltant del guanyat i del perdut. “Hem guanyat tot el que no hem perdut. Hem guanyat perdent el que hem perdut”.
Oques Grasses fa balanç també amb la imatge i el vestuari de l’espectacle, que conté els elements dels seus tres discos i posteriors gires. El barret de rus, la palla i els cossos nus del primer disc, Un dia no sé com (2014), els pareos del segon, Digues-n’hi com vulguis (2014) i els ponis i els colors marrons de Youponi (2016).
Les dues funcions que resten són:
9 de desembre / TÀG Teatre Àngel Guimerà / El Vendrell (Tarragona)
10 de desembre / Auditori de Girona / Girona

Etiquetes: