Oques Grasses, Manel i Miki Núñez, a l’últim cap de setmana del Portalblau

Els tres concerts tindran lloc divendres, dissabte i diumenge al Fòrum Romà del jaciment d'Empúries

Redacció.-El jaciment grecoromà d’Empúries tornarà a ser escenari de les actuacions programades per a aquesta setmana pel Festival Portalblau i que serviran per tancar una 14a edició en la que el festival s’ha consolidat com un referent en la promoció de l’art i l’intercanvi cultural a la Mediterrània, amb la incorporació de més disciplines artístiques i la col·laboració amb altres festivals del territori.

Dijous 12 d’agost, el duet format pel ballarí català Magí Serra i l’eslovena Anamaria Klajnšček presentarà COSSOC, la seva primera peça conjunta. Es tracta d’una coreografia hipnòtica plena d’imatges suggerents del que poden fer dos cossos en constant equilibri. Un moviment de recerca sobre la complexitat i la simplicitat d’una relació. Una finestra d’observació i curiositat per l’espectador, frontera entre un espai públic i privat. La peça porta al públic per un camí de calma i escolta i vol deixar una empremta en el record del públic creant un viatge a través de les emocions i deixar espai per a una sensació de contemplació col·lectiva.

L’espectacle, que és fruit d’una col·laboració amb el Festival Sismògraf d’Olot, es podrà veure a la muralla grega d’Empúries, un espai especialment escollit per a l’ocasió.

El cap de setmana la protagonista serà la música. Els concerts d’Oques Grasses, Manel i Miki Núñez al Fòrum Romà del mateix jaciment d’Empúries seran l’animat colofó a la 14a edició del festival.

Oques Grasses presentarà el proper divendres 13 d’agost el seu últim i esperat disc, A tope amb la vida, un treball fet a consciència i treballat a foc lent; un pas de gegant creat amb produccions insòlites i lletres excepcionals. Amb el disc pràcticament acabat de sortir del forn, el grup osonenc actuarà al Festival Portalblau per primera vegada.

Dissabte 14 d’agost serà el torn de Manel, que tornaran a pujar a l’escenari de Portalblau per posar en escena les cançons del seu darrer disc Per la bona gent. Un viatge al·lucinant a cavall d’un so personal i absolutament intransferible. Electrònica, tradició i elements del classicisme hip-hop  i del present urban, per demostrar que, del grup barceloní, només se’n pot esperar el més inesperat.

Per la seva banda, Miki Núñez serà el protagonista de l’última cita del festival el proper diumenge 15 d’agost. El cantant de Terrassa cantarà les cançons del seu darrer treball, Iceberg, unes composicions plenes d’optimisme i energia. A més, repassarà els èxits del seu primer treball, Amuza. Un so influït pel soul, el reggae o el pop llatí que convertirà la cita en una festa inoblidable, en un perfecte fi de festa per a la 14 edició del Festival Portalblau.

Les propostes per a aquesta setmana han tingut una gran acceptació entre el públic. Tant l’espectacle de dansa de dijous com els concerts d’Oques Grasses i de Manel han esgotat entrades i per al de Miki Núñez en queden poques disponibles. De fet, aquesta ha estat l’edició amb més èxit de públic de tota la història del festival. Mai no hi havia hagut tants espectacles amb entrades exhaurides com enguany.

Un festival més divers en la 14a edició

Després de la versió reduïda de 2020, Portalblau ha presentat, en la seva 14a edició, un programa més ampli i variat, amb la incorporació de més disciplines artístiques i amb actuacions inèdites creades per a localitzacions específiques del festival.

Del 17 de juliol al 15 d’agost, música, dansa, poesia, presentacions i recitals han implert diferents espais de l’Escala i Empúries: la Mar d’en Manassa, l’Alfolí de la Sal, el Cementiri Mariner (nou), el Jardí Clos del Pastor (nou), el Fòrum de la ciutat romana d’Empúries, la Muralla de la ciutat grega d’Empúries, i el Claustre del museu del MAC-Empúries.

El festival, organitzat per l’Ajuntament de l’Escala, el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) i TEM  Productions, ha mantingut el seu compromís cultural, social i mediambiental, i s’ha consolidat com a espai de trobada i d’intercanvi cultural a la Mediterrània. Prova d’això són les noves col·laboracions que ha engegat Portalblau amb dos festivals del territori, el Sismògraf d’Olot i el Mot de Girona i Olot.

L’oferta de serveis també ha fet enguany un pas endavant. Per primera vegada hi ha hagut un restaurant al Fòrum Romà que comptarà amb una acurada oferta gastronòmica, i el públic també ha pogut gaudir d’una zona village i d’una terrassa a la Mar d’en Massana