Oques Grasses, Zoo i Sara Roy, els artistes més nominats als Enderrock 2022

Com a finalistes dels premis per votació popular

Redacció.- La lectura pública dels candidats finalistes als Premis Enderrock 2022 per votació popular de la 24a edició dels Premis de la Música Catalana ha revelat que els artistes més nominats són Oques Grasses –amb cinc categories a millor artista, disc, cançó, directe i clip–, Zoo –amb tres categories a millor artista, disc i clip– i Sara Roy –amb tres a millor disc, cançó i artista revelació–. A més, en la llista dels grups i cantants més nominats han obtingut una doble nominació Joan Dausà, La Fúmiga, Ginestà, Lildami, Nil Moliner, Miki Núñez, Alba Reche, Maria Arnal i Marcel Bagés i El Pony Pisador.
Enguany s’han comptabilitzat 37.286 vots (10% més que l’edició anterior) en les dues rondes de votació. El 44% de les votacions ha estat per a artistes femenines i grups mixtes, mentre que el 82% són formacions de Catalunya i el 8% restant del País Valencià. Els premiats de cadascuna de les quinze categories de votació popular es faran públics el dijous 3 de març durant la Nit Enderrock a l’Auditori de Girona, juntament amb els Premis de la Crítica i els reconeixements especials d’Honor i Trajectòria.Els detalls de la gala de lliurament dels Premis Enderrock 2022 – XXIV Premis de la Música Catalana s’han presentat avui a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, en un acte que ha comptat amb la presència institucional del vicealcalde de Girona i regidor de Cultura, Quim Ayats; el director de l’ICEC, Edgar García; i el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, i on han assistit un centenar de persones.

Durant la trobada s’ha procedit també al lliurament dels Reconeixements a la indústria musical catalana als segells Propaganda pel Fet! (25 anys), Discordian (10 anys), Snap! Clap! Club (10 anys) i Great Canyon (5 anys); les sales Salamandra (25 anys) i Luz de Gas (25 anys); els festivals Jazz Terrassa (40 anys), Blues de Cerdanyola (30 edicions), Primavera Sound (20 anys), Petits Camaleons (10 anys) i Eufònic (10 anys); el management Unpictured (10 anys); l’equipament La Marfà (10 anys); l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (20 anys) i l’emissora Ràdio Capital (20 anys).

PREMI ENDERROCK ESTRELLA 2022 A LES CASES DE LA MÚSICA

El responsable de comunicació d’Estrella Damm, Jordi Laball, ha anunciat també el Premi Enderrock Estrella 2022, que s’atorgarà la xarxa de Cases de la Música per haver estès i coordinat arreu un model pioner al voltant de la creació musical, que combina la gestió publica i privada. El Clap de Mataró, La Mirona de Salt, la Salamandra de l’Hospitalet de Llobregat, l’Stroika de Manresa, El Vapor de Terrassa i l’Espai Orfeó de Lleida configuren actualment una xarxa de suport a joves músics i a propostes emergents en complicitat amb altres actors com el Mercat de Música Viva de Vic, la Fira Mediterrània de Manresa o el concurs Sona9.

LES ESTRENES DE LA PROPERA TEMPORADA

La 24a edició de la gala dels PREMIS ENDERROCK 2022 – XXIV PREMIS DE LA MÚSICA CATALANA assumeix la doble funció de premiar i reconèixer els millors artistes, discos, cançons i directes del pop-rock, la cançó, les urbanes, el folk, el jazz i la clàssica, en les categories de premis de la crítica i de votació popular, i també servir d’aparador de l’escena musical. Així, durant l’acte s’han programat una dotzena d’estrenes de les principals gires d’artistes catalans que es presentaran la propera temporada. L’aposta es fa amb el suport de les institucions implicades, i amb la complicitat del festival de referència Strenes de Girona, que enguany celebra el seu desè aniversari.

El cartell musical de la gala són la banda valenciana de reggae Auxili, el grup de pop clàssic Blaumut, la popular banda de fusió Els Catarres, la formació revelació de cançó-pop Ginestà, el duet olesà de pop electrònic Lal’Ba, la veterana cantautora Marina Rossell, el grup festiu femení Maruja Limón, el nou projecte liderat per membres de The Pinker Tones –Navet-, l’exitosa cantant barcelonina Suu, el quartet valencià de pop-folk Vienna i el rock d’autor de l’ebrenc Xarim Aresté.

TRANSMISSIÓ EN DIRECTE PER TELEVISIÓ, RÀDIO I STREAMING

La cerimònia anual dels Premis de la Música Catalana serà retransmesa en directe per Televisió de Catalunya, les televisions i emissores de La Xarxa de comunicació local i l’emissora iCat. A més, per primera vegada es podrà seguir de manera conjunta per streaming a través de la plataforma de continguts XALA i les pàgines webs de Televisió de Catalunya, iCat – Catalunya Ràdio i Enderrock. D’aquesta manera, els dos operadors televisius públics catalans emetran el conjunt de la gala d’acord amb la voluntat d’arribar al màxim d’audiència possible en el marc de l’actual paradigma de consum audiovisual digital. A més, tant TVC com La Xarxa emetran amb posterioritat un programa especial amb totes les actuacions musicals de la gala.