Orella Activa concida IX! i Nueva Vulcano al seu particular dia de la música

Un sopar popular obrirà els actes de la festa del dia 26 de juny, que tindrà un caràcter reivindicatiu per les necessitats musicals de la ciutat de Girona

Com cada any, L’associació cultural Orella Activa reunirà simpatitzants i amants de la música en un sopar popular per celebrar el seu particular Dia Internacional de la Música. L’associació convoca aquest sopar el 26 de juny als jardins Fora Muralla, que aquest any tindrà un caràcter reivindicatiu ja que L’associació vol aprofitar aquesta reunió per reclamar solucions a les necessitats musicals de la ciutat. Després del sopar popular, sobre L’escenari dels Jardins Fora Muralla actuaran dues bandes catalanes en plena efervescència: Ix! i Nueva Vulcano.

Tot i que Nueva Vulcano tenen nom D’orquestra de Festa Major, aquesta formació barcelonina es mou entre les melodies i el punk-rock. El seu darrer disc, “Los peces de colores” (B-Core 2009), produït per Santi Garcia i Kaki Arkarazo als estudis Garate D’Andoain, en contra del que podria semblar, es decanta més cap cap a les melodies indie-pop. La renovació del seu so es podrà comprovar a L’escenari dels Jardins Fora Muralla.

Pel que fa als Ix!, no són tan ingenus si han apostat per la seva música, un exemple de la renovació estilística de L’escena pop-rock de Catalunya. Amb només 3 anys de vida, aquesta banda afincada entre Cadaqués i Barcelona ha viscut una carrera meteròrica (concerts arreu de L’Estat espanyol, aparicions en ràdios i televisions, composició de bandes sonores per al cine…) que es tradueix en una agenda plena D’actuacions. El 26 de juny presentaran a Girona “L’ingenu és lliure”, el seu segon disc, autoproduït, una altra obra D’orfebreria musical feta amb molt bon gust.

Per un espai musical a Girona
Reclamar un espai musical per a L’exhibició de petit format (300-400 persones) a la ciutat de Girona és un dels objectius D’Orella Activa des de la seva creació. Una necessitat, juntament amb altres mancances que afecten els músics a la ciutat, que ha quedat palesa el diagnòstic del Pla Estratègic de Cultura encarregat per L’Ajuntament de Girona i que es va fer públic aquest mes de juny.

Darrerament, L’associació ha tingut contactes amb diverses associacions i programadors gironins per buscar una solució a aquesta necessitat, en vista de la desídia de L’Ajuntament en aquest tema. I val a dir que, un cop més, la iniciativa privada és la que està aportant solucions a les mancances culturals de la ciutat. Orella Activa reclama a les administracions que s’impliquin en la solució de les necessitats musicals de la ciutat que, en definitiva, també és part del nostre patrimoni cultural.

El sopar popular d’Orella Activa és obert a tothom i costarà 7 euros. Cal reservar al mail info@orellaactiva.org.

Etiquetes: