Orella activa inicia una campanya de captació de socis amb el suport dels programadors musicals gironins

Jaume Pla (Mazoni), que actuarà al ?Festivalillo? D'Orella el 5 D'abril a La Mirona, protagonitza L'anunci de la campanya que es difondrà per les xarxes socials

L’associació Orella Activa ha presentat aquest matí la seva primera campanya de captació de socis. Orella Activa, que va néixer fa 11 anys a Girona per promoure la música i les actuacions en directe, fa un pas més en defensa de la música i obre aquesta plataforma independent a qualsevol amant de la música, aficionat, professional o interessat en aquest sector perquè en formi part i hi participi de manera activa. A la iniciativa hi ha col·laborat Jaume Pla (Mazoni), que és el protagonista del vídeo de presentació de la campanya i que ja s’ha convertit en el soci número 0 de L’associació. Altres músics com Josep Thió (Sopa de Cabra) ja són socis D’Orella Activa.

Ser soci D’Orella Activa costarà un euro al mes (que s’abonarà en una quota anual de 12 euros) i, a banda de participar en la defensa de la música, aportar idees i suggeriments i tenir dret a assistir a les assemblees anuals de L’associació, el soci gaudirà de descomptes i promocions en gairebé tots els espais on es fa música en directe de les comarques gironines, comerços, bars i restaurants. Les ofertes dels establiments col·laboradors es publicaran al web de L’associació (orellaactiva.org) i arribaran als socis mitjançant newsletters periòdics. Les inscripcions es poden fer aquí.

Orella Activa també ha presentat el seu Festivalillo anual que tindrà lloc el proper 5 D’abril a la sala La Mirona de Salt amb les actuacions de Tom Hagan, Sanjays, Mazoni i Black Box Revelation. Un cop més, L’associació ha volgut combinar els valors musicals emergents de les comarques gironines amb bandes més reconegudes i el toc internacional, que aporten els belgues Black Box Revelation (actualment de gira i que han estat teloners de Jane?s Addiction en el seu tour mundial).

El sector musical, preocupat

La campanya s’ha presentat a Girona amb la participació de diversos programadors musicals que hi ha estat convocats per donar-los veu i oferir la seva visió de L’actual situació de la música a les comarques gironines. Sovint, la dedicació professional al món de la música implica ?L’amor a L’art’ doncs a certs nivells, sobretot alhora de promoure bandes emergents, novells o desconegudes, el sector és deficitari i no rep ajuts ni recursos de L’administració. A certes poblacions, com a Girona ciutat, la majoria de programacions estables són D’iniciativa privada i no reben cap suport de les institucions.

Durant la trobada, a la que han assistit representants del Black Music Festival, Festival Emergent, (a)phònica i Ateneu de Banyoles, sala La Mirona, Cases de la Música, sala Tourmix, associació Soroll de Vidreres i Temporada Alta, entre D’altres, s’han posat de manifest les preocupacions del sector davant L’actual situació de crisi com les retallades en ajuts i recursos, els perjudicis de la cultura de la gratuïtat ?que ha provocat que el públic sigui reticent a pagar L’entrada D’un concert-, la sobredimensió D’alguns catxets o les dificultats que tenen els músics aficionats, que per tocar ?oficialment’ s’han de donat D’alta de la Seguretat Social. En aquest sentit, Xavi Fortuny, membre de la Xarxa de Cases de la Música, associació que aplega sales de concert de tot Catalunya, ha anunciat que la xarxa està treballant en els aspectes legals per aconseguir que els músics aficionats es puguin federar igual que els esportistes amateurs. Amb tot, Fortuny ha explicat que aquesta iniciativa està topant amb moltes dificultats a nivell legal.

L’inici de la campanya de socis D’Orella Activa és un punt de partida perquè tots els agents musicals puguin expressar les seves reivindicacions i buscar solucions consensuades amb el sector. Orella Activa ha fet una crida a la participació dels músics, ja que principalment L’associació és defensora els seus drets.

Etiquetes: