Pablo Messiez presenta a Temporada Alta "Los Bichos" i "Las Plantas", dos monòlegs autònoms que parlen sobre la soledat

És la primera vegada a l’estat Espanyol que les dues peces es poden veure de manera conjunta en una mateixa funció

Dimarts 8 de desembre la sala La Planeta acull “Los Bichos” i “Las Plantas” del dramaturg i actor argentí resident a Madrid Pablo Messiez. Els dos muntatges es podran veure per primera vegada de manera conjunta tot i que són peces autònomes i creades en diferents moments. Interpretats per dones, Estefaía de los Santos és Alícia a “Las Plantas” i Fernanda Orazi és Natàlia a “Los bichos”, els monòlegs parlen sobre la soledat i el desig que les dues tenen de deixar d’estar soles. Messiez, tot i haver participat a Temporada Alta com a actor sota la direcció de Daniel Veronese a “Un hombre que se ahoga”, es presenta com a director per primera vegada al festival amb aquestes dues peces que s’inclouen dins la programació del cicle Connexió Iberoamèrica.

Les dues dones, Alícia i Natàlia, tenen en comú la solitud de les seves vides, l’afany d’entendre de què estan fetes les respectives soledats i sobretot el desig que tenen de deixar d’estar soles. “Las Plantas”, estrenada l’any 2011, proposa una trobada íntima de cinquanta minuts amb una dona que intenta gestionar la seva ressaca, la seva pena i la seva soledat parlant, sobretot a les plantes. “Los bichos”, peça estrenada aquesta any al Festival de Buenos Aires i que arriba per primera vegada a l’estat Espanyol, ens mostra una dona asseguda davant d’una taula amb un telèfon, amb el cap sobre la taula i sense poder moure altra cosa que no siguin els ulls. En aquesta situació, ella escolta, escolta el seu entorn, la fusta del moble i els insectes que hi habiten.

Pablo Messiez va néixer a Buenos Aires, Argentina, el 1974. Va debutar com a dramaturg i director amb Antes, peça seleccionada per participar al Festival porto Alegre Em Cena de Brasil. Abans de triomfar amb aquesta òpera prima, Messiez ja portava més de 20 anys sobre els escenaris com a actor. Va començar a estudiar interpretació als 12 anys i ha tingut coma  mestres a Ricardo Bartís, Juan Carlos Gené i Rubén Szuchmacher, entre d’altres. A més, ha actuat sota la batuta de grans directors de l’escena argentina com per exemple Leonor Manso, Cristián Drut, Daniel Suárez Marsal i Emilio García Wehbi. L’any 2006,va venir per primera vegada a Temporada Alta amb “Un hombre que se ahoga”, versió de “Tres Germanes” d’Anton Txèkhov, espectacle que va estrenar l’any 2005 i que va formar part del Summer Festival del Lincoln Center de Nova York i del Tokyo International Arts Festival. L’any 2008, el dramaturg va deixar Argentina i va instal·lar-se a Espanya on ha seguit treballant de manera continuada actuant i estrenant muntatges en teatre com el Teatro Fernán Gómez o participant a festivals com el Fringe Madrid.