Palafrugell acollirà el 1r Congrés d’Havaneres organitzat per la Fundació Ernest Morató

Un espai de trobada on parlar dels drets i deures dels músics, donar a conèixer en profunditat el fons documental i els treballs que ha realitzat la Fundació

Amb motiu de la celebració dels 20 anys de la Fundació Ernest Morató, el dia 18 d’octubre de 2014, tindrà lloc, al Museu del Suro de Palafrugell, el primer Congrés d’Havaneres, un espai de trobada on parlar dels drets i deures dels músics, donar a conèixer en profunditat el fons documental i els treballs que ha realitzat la Fundació fins ara i per plantejar objectius de cara al futur.

Aquest congrés està dividit en dues parts. La primera, de tall més tècnic, comptarà amb la participació de professionals de l’SGAE, AIE, FEMA i MUSICAT, on es donarà la informació més completa sobre drets d’autors i intèrprets, obligacions contractuals i amb la seguretat social i, en general, informació relacionada amb totes aquelles qüestions i inquietuds relacionades amb el món de l’havanera.

La segona part del congrés, sota el títol “Mirant al futur”, té com objectiu mostrar la tasca realitzada durant aquests vint anys per la Fundació Ernest Morató i posteriorment poder definir i/o orientar el camí de les havaneres a través de diferents punts de vista. Es comptarà amb les intervencions d’Enric Frigola (periodista), Joan Martínez Colàs (compositor i director d’orquestra) i Aurelio Martínez (del Patronato de Habaneras de Torrevieja).

Segons el President de la Fundació Ernest Morató, Antoni Mas, aquest primer congrés ha de servir per “refermar la consideració de les havaneres com a part important del nostre patrimoni cultural i reivindicar el seu reconeixement institucional, públic i social”. Al mateix temps, també ha de “fomentar la relació i col·laboració entre les diferents entitats dedicades a la promoció i difusió de les havaneres”.