“Paris 70” de l’osonenc Dani Freixas guanya el FICVI al Millor Curtmetratge de Ficció Nacional

Unes 2.300 persones han assistit a les projeccions del FICVI

Redacció.- Diumenge es va celebrar la cloenda de la 8a edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca (FICVI), una Gala de Lliurament de Premis celebrada al Celler de Vila-seca i presentada per Txe Arana i David Olivares. Han estat uns 2.300 espectadors, aproximadament 300 més que l’edició anterior, els que durant tota la setmana han visionat les projeccions.

Un any més, el FICVI col·labora en la preselecció de curtmetratges dels Premios Goya enviant-hi el curtmetratge guanyador del Premi Nacional al Millor Curtmetratge de Ficció. En aquesta edició, el curtmetratge guanyador d’aquesta categoria ha estat París 70 de Dani Feixas, una comèdia que es planteja si les mentides blanques són una solució al patiment, o si sempre és preferible dir la veritat i enfrontar-se a la realitat. Aquest curt compta amb les actuacions dels grans Alain Hernández, Luisa Gavasa i Neus Asensi.

Tonser del danès Mads Koudal va rebre el Premi Internacional al Millor Curtmetratge de Ficció de la mà de l’alcalde de Vila-seca Pere Segura, que va felicitar el guanyador y va encoratjar a seguir treballant als seleccionats i als que no ho han estat perquè no deixin de crear “veritables obres d’art”. Al filmet, tres amics que es recuperen de l’adrenalina d’haver rebut unes begudes energètiques al supermercat, veuen un home autista i una de les membres del grup decideix jugar amb la seva innocència. El Premi Internacional a Millor Curtmetratge d’Animació ha estat concedit a To bird or not to bird de Martín Romero, una mirada crítica i calidoscòpica visió del món actual a través de les tragicòmiques i esperpèntiques vivències d’uns ocells. El guanyador del Premi D.O Catalonia d’enguany ha estat Sushi d’ Iván Morales, una comèdia en la que veiem com a en Betu i a en Jaume, un pare i un fill que passen unes hores junts, encara els falta molt per entendre el significat de paternar. Albert Carbó s’ha endut el Premi del Jurat Jove amb Sisè primera, en el que la propietària d’un edifici de l’Eixample de Barcelona decideix buscar nous inquilins per un pis i concerta entrevistes amb diverses persones a qui no donarà les mateixes oportunitats. El Premi del Públic ha estat per O Coidado de Miguel Canalejo, un curt sobre la vellesa, la soledat i la tecnologia.

Durant els dies 15 i 16 d’octubre Vila-seca es va convertir en un gran plató gràcies al concurs IN SITU. Es tracta d’enregistrar un curtmetratge de no més de 3 minuts de durada durant el cap de setmana, fent servir localitzacions de Vila-seca i uns elements sorpresa entregats per la direcció el festival just abans de començar el concurs. El primer premi del concurs IN SITU ha estat per Descosit d’Àngel. O Brunet i, en segon lloc, per La triste historia de Nicoleta Votzenof y su amigo el Conde Mor d’Arián Araujo.

Palmarès del PICVI 2023

1. Premi Internacional de Millor Curtmetratge de Ficció: Tonser de Mads Koudal

2. Premi Nacional al Millor Curtmetratge de Ficció: París 70 de Dani Feixas

3. Premi Internacional Millor Curtmetratge d’Animació: To bird or not to bird de Martín Romero

4. Premi D.O Catalonia: Sushi d’Iván Morales

5. Premi del Públic: O Coidado de Miguel Canalejo

6. Premi del Jurat Jove al Millor Curtmetratge: Sisè primera d’Albert Carbó

7. Premi Honorífic a la trajectòria professional: Ramón Barea

8. Primer premi In situ: Descosit d’Àngel. O Brunet

9. Segon premi In situ: La triste historia de Nicoleta Votzenof y su amigo el Conde Mor d’Arián Araujo