Pascal Comelade, protagonista del concert de la Cobla Sant Jordi a L’Auditori

El músic revisa els seus temes amb un to de cobla

El pianista i compositor Pascal Comelade és el músic escollit per la Cobla Sant Jordi ? Ciutat de Barcelona per protagonitzar la producció pròpia més rellevant del 3r cicle de Música per a Cobla (coproduït amb L’Auditori). Comelade, amb dos dels músics més destacats del seu conjunt, Pep Pascual i Ivan Martínez, revisarà el diumenge 16 de gener a la Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori, a manera de retrospectiva els vint anys de la seva trajectòria musical dotant els seus temes D’una sonoritat nova: la de la Cobla Sant Jordi. L’expert arranjador i bon coneixedor de la Cobla, Bernat Castillejo, és L’autor dels arranjaments que podrem escoltar en aquesta autèntica estrena.

Sobre aquesta producció, la Cobla Sant Jordi expressa que tradueix una ?inquietud de fa molts anys: D’ençà que Comelade va escriure una primera sardana, pràcticament inèdita, i arran de L’interès que el músic de la Catalunya Nord ha mostrat sempre de manera oberta i desacomplexada pel món de la Cobla?.

Res millor, per tant, que revisar la trajectòria de Comelade a partir de la incorporació del timbre característic de la doble canya. En aquest sentit, el concert del proper diumenge comptarà amb Comelade al piano i la direcció musical, però no només això. Comelade també tocarà el toy piano, plastic guitar, L’orgue i L’acordió. Per la seva banda, Pep Pascual tocarà el clarinet, el saxo baríton, la trompeta, tenora, campanes i altres instruments de joguina i, per últim, Ivan Martínez hi sumarà les guitarres i L’acordió. El programa del concert inclou la interpretació de temes a trio sol, tot i que la majoria D’obres incloses al programa seran per a Cobla i Trio. Els seguidors del músic rossellonès hi reconeixeran clàssics del repertori de Comelade com ?The Skatalan Logicofobism?, ?La societat del piano obstacle?, ?L’argot del sorolL’, ?El bolero del RavaL’ o la ja citada ?Sardana dels desemparats’, entre altres.

El 3r cicle de Música per a Cobla es clourà amb un últim concert, el proper dissabte, 29 de gener de 2011, on el director José Antonio Sainz Alfaro, titular de L’Orfeón Donostiarra, es posarà per primera vegada al capdavant D’una Cobla en un concert que commemorarà el centenari del naixement del mestre Rafael Ferrer, sense oblidar clàssics del repertori, com la ?Rapsòdia per a piano i cobla? de Manuel Oltra, amb un jove i prometedor solista, Carles Marigó.

El preu de les entrades D’aquests concerts és de 10 ? cadascuna (5 ? amb reducció).

Etiquetes:
,