Pau Alabajos: “Fer la biografia de Vicent Andrés Estellés va ser un regal per mi”

Pau Alabajos recupera la figura de Vicent Andrés Estellés en l'any del centenari del seu naixement

Aquest any 2024 es commemora l’Any Estellés, coincidint amb el centenari del naixement de Vicent Andrés Estellés. El músic i escriptor Pau Alabajos ha presentat una triple proposta centrada en Estellés.

En primer lloc, el disc Una granota viva a la butxaca (RGB Suports) que és el nové disc del cantautor. En aquest nou disc, ha tornat a musicar versos del poeta. Anteriorment ja havia realitzat els treballs Mural del País Valencià (Bureo Músiques, 2013) i Ciutat a cau d’orella (Bureo Músiques, 2018).

En segon lloc, Pau Alabajos ha escrit la primera biografia del poeta: Vicent Andrés Estellés. La veu d’un poble (Sembra Llibres, 2024). Un viatge que parteix dels seus poemes clau per mostrar-nos la vessant més humana d’Estellés, un dels poetes fonamentals de la literatura catalana.

En tercer lloc, també s’ha realitzat l’espectacle teatral Arbre de pols. En aquesta obra el teatre i la música en directe convergeixen en aquest espectacle de ficció escrit per Pau Alabajos, amb un títol inspirat en un text homònim que el poeta de Burjassot va publicar l’any 1971 en el Llibre de Meravelles.