
16 ag. 2022 Pau Brugada presenta ‘EN BLANC’
Primer capitol d'un álbum que es publicarà en tres parts durant aquest 2022
Redacció.- ‘En Blanc’ és el segon àlbum de Pau Brugada com a cantautor. Després de diverses col·laboracions amb altres artistes, alguns senzills i una llista considerable de publicacions com a productor, presenta un disc que es publicarà en tres capítols durant aquest 2022.
Segons l’autor, ‘En blanc’ recull les cançons que li han sobreviscut d’entre un llarg repertori d’idees. Les que no han pogut ser tombades per cap por perquè d’alguna manera o altre el representen i l’han salvat. Amb una sonoritat càlida, però pesant, l’autor rebusca en les seves profunditats amb delicadesa per trenar lletres punxegudes amb melodies meloses. A cavall entre el rap, el pop i el neo-soul, la primera entrega de ‘En Blanc’ presenta tres cançons plenes de matisos que són la carta de presentació del que ha de venir.
El disc s’ha anat produint a foc lent a través de la sinergia entre en Pau Brugada, l’Andreu Moreno i en Vic Moliner. La gravació s’ha dut a terme entre Olivera Estudi (Banyoles) i Estudis Ground (Cornellà del Terri) i compta també amb la col·laboració de luxe de músics com Kquimi Saigi, Sebastià Gris i Lucas Levico.
Pau Brugada (Montpellier, 1986)
Pau Brugada és un músic i productor banyolí que combina en paral·lel la seva creació personal amb la passió per la producció musical i la mescla. Amb un interès prematur per la música, l’art i els escenaris, de ben jovenet ja freqüentava tarimes i racons a on actuava compartint música, cantant i recitant poesia amb diferents formacions. La més remarcable va ser l’etapa com a vocalista i lletrista de Caiko, una banda de rap-metal del Pla de l’Estany amb la qual va publicar un EP i un àlbum i amb la que va fer nombrosos concerts arreu de les comarques gironines. Després d’això va continuar el camí en solitari i va publicar el seu primer àlbum ‘Llum de foc’ mentre acabava els estudis universitaris.
Durant els últims anys ha centrat els seus esforços en la creació i producció musical. Un dels seus projectes principals és l’estudi Olivera a on, conjuntament amb Vic Moliner, hi treballa construint obres musicals de tota mena. Durant els últims anys ha fet projectes amb artistes com Magalí Sare, Autèntic Home Llúdriga, Guadi Galego, Paula Grande, Clara Peya, Daura Mangara i Anna Ferrer, entre d’altres.
En la seva faceta artística rebusca entre els límits de les etiquetes per difuminar-les i convertir-les en la seva identitat personal. Beu de grans fonts que l’inspiren com la música negra, l’electrònica experimental i el contacte físic amb els instruments tradicionals. A més a més, el seu bagatge com a científic i bioenginyer suma grans corbes de complexitat al seu perfil professional.