Pau Carrió dirigeix “Macbeth” amb Ernest Villegas i Laia Marull de protagonistes

Es podrà veure del 14 de febrer al 17 de març a la Sala Fabià Puigserver de Montjuïc

Redacció.- Arriba al Teatre Lliure una de les grans estrenes de la temporada: Macbeth, una nova versió de la tragèdia de William Shakespeare dirigida per Pau Carrió que es podrà veure durant cinc setmanes a la Sala Fabià Puigserver de Montjuïc.

Un repartiment de 14 intèrprets encapçalat per Ernest Villegas i Laia Marull, en els papers de Macbeth i Lady Macbeth, dona vida a un muntatge que parla del poder i l’ambició, i en el qual també participen Moha Amazian, Joan Amargós, Pepo Blasco, Pep Cruz, Pol López, Carles Martínez, Alba Pujol, Xavier Ricart, Marc Rodríguez, Marc Soler, Júlia Truyol i Mar Ulldemolins.

Carrió ha traslladat l’acció a un castell de la I Guerra Mundial, convertit en hospital de campanya improvisat, per dirigir la que considera “una de les obres de Shakespeare més vibrants, fulgurants, excitants, fosques, d’una poètica difícil d’igualar i que ens regala alguns dels parlaments més cèlebres de la literatura dramàtica de la història”.

L’adaptació que n’ha fet conjuga els dos mons que formen part del text original: el món militaritzat de la guerra, amb tot el que comporta a la rereguarda -hospitals improvisats, ferits i cadàvers estirats en llits disposats en bateria-, i el món de la naturalesa arrasada per l’home i per la guerra.

Per a Carrió, que ja havia dirigit Shakespeare a Victòria d’Enric V (2014), Hamlet (2016) i Nit de Reis (o el que vulguis) (2017), Macbeth és una peça que l’ha fascinat sempre. Sobretot, per la possibilitat d’explorar com la por és el combustible dels pitjors comportaments humans i quins són els perills i les conseqüències de la gestió del poder, tant en l’àmbit personal com públic.

El muntatge, que persegueix la idea d’una malaltia que corromp la societat, compta amb l’espai escènic de Sebastià Brosa, que juga amb diferents plans per permetre que els versos de Shakespeare ressonin, i el vestuari de Sílvia Delagneau, que parteix d’una distopia i treballa amb diferents textures del color negre. La caracterització de Núria Llunell, la il·luminació de Raimon Rius, el so d’Igor Pinto, la música original i espai sonor de Rafel Plana i el moviment d’Anna Rubirola completen un muntatge marcat per la foscor.

Macbeth s’estrenarà el 14 de febrer i es podrà veure fins al 17 de març a Montjuïc. “És una obra veloç i trepidant, que s’instal·la des d’un inici a una temperatura altíssima i avança imparable”, ha conclòs Carrió.

Amb l’estrena de Macbeth, torna també el Servei de cangur del Teatre Lliure, gestionat a partir d’ara per l’associació Més que cures. S’oferirà de manera gratuïta cada dissabte i diumenge des de mitja hora abans de l’inici de la funció i va dirigit a infants d’entre 3 i 12 anys.