Pau Morales presenta L’exposició de pintura Jazz Colors al Barcelona Pipa Club

Les obres plasmen escenes jazzístiques amb grans contrastos cromàtics i de llum

L’artista  Pau Morales exposarà una desena de les seves creacions pictòriques més recents al Barcelona Pipa Club (Plaça Reial, 3, principal) de la capital catalana. La mostra, sota el títol Jazz Colors, gira al voltant de la temàtica musical i en concret del jazz, i es podrà visitar gratuïtament fins a finals de març (cada dia a partir de les 19h).

Pau Morales s’aproxima al món del Jazz mitjançant imatges de músics i D’instruments, que transforma a través D’una àmplia gamma cromàtica de colors vius i intensos. La desena D’obres que formen part D’aquesta mostra estan treballades amb pintura acrílica sobre tela, una tècnica que permet molta rapidesa i grans contrastos, així com també pintura a L’oli i collage. I és que en les seves obres, el gironí juga a marcar molt els plans, de manera que dóna una sensació escultòrica i quasi cubista a L’escena que recrea. ?La distorsió, la fragmentació de les figures, els colors variants que busquen la lluminositat del contrast volen imitar la força, L’alegria de la música tocada quan se sent de debò… això és el jazz… no??, diu Morales.

El mateix artista explica que quan pensa en aquest estil de música «sent el charles D’una bateria accelerada amb un baix fent escales frenèticament, una trompeta sumant-se a la festa, un saxo, un piano o una guitarra ?donant la nota?, improvisant sobre aquesta base tremolosa, fent equilibris acrobàtics; fragmentant una partitura, disseccionant-la i tornant-la a presentar en una espècie de caos ordenat». D’entre les creacions que s’hi podran veure, realitzades entre el 2008 i L’actualitat, també destaca algun treball fet en escultura.

Llicenciat en Belles Arts, Pau Morales (Girona, 8 de maig de 1977) es mou entre la pintura ? sobretot de temàtica musical o urbana-, el mural i el grafit. Al llarg de la seva carrera ha
obtingut diversos premis i beques, com la de la Fundació Fita adreçada a joves pintors gironins per al projecte Graffiti, la bellesa D’una gamberrada, D’on en va sortir L’exposició Reciclant el graffiti i la realització D’un mural a la paret exterior de la fundació (situada al carrer Hortes, 22, de Girona). També ha participat en nombroses exposicions tant D’àmbit nacional com a nivell internacional. Recentment s’han pogut veure les seves obres a la Gora Gallery de Montreal (Canadà), en el marc del 30è Festival Internacional de Jazz D’aquesta localitat.

Etiquetes:
,