Pau Riba torna a Formentera amb el Barnasants

Tomàs de los Santos i Elsa Tronchoni presenta al Barnasants l’adaptació del poemari eròtic de Salvat-Papasseit La Rosa als llavis

Redacció.- El festival de cançó continua la 26a edició amb una setmana que acull diverses presentacions de nous treballs. El primer serà el duet valencià Tomàs de los Santos i Elsa Tronchoni, que han adaptat el poemari eròtic de Joan Salvat-Papasseit, La rosa als llavis. Aquest es presentarà al Barnasants el divendres, 16 d’abril, al Casinet d’Hostafrancs.

L’endemà Guiem Soldevila estrenarà el disc conceptual fruit de nous registres i atmosferes, elaborat al detall i amb una producció diferent de la dels seus anteriors. Titulat Metaphora (Satélite K, 2021), parteix d’un recull de problemàtiques reals i actuals. El menorquí actuarà dissabte, 17 d’abril, al Centre Cultural Albareda.

Tomeu Penya serà l’altre artista que presentarà el seu darrer treball al Barnasants. Després de tres dècades de trajectòria musical, el mallorquí no perd l’humor ni les ganes de continuar brindant cançons amb aire country. El nou disc EP, titulat Natura (Blau, 2021) respira naturalitat gràcies a les lletres properes, ecologistes i reivindicatives, i als arranjaments simples i elegants que donen més presència a la seva veu i la seva personalitat. El concert tindrà lloc dissabte, 17 d’abril, a l’Auditori Barradas.

La setmana també inclou la preestrena de la part musical del llibre-disc Canciones de amor y miedo, creat per Raúl R. Sola. L’artista ha trobat en la cançó d’autor l’espai on congeniar la seva activitat literària i musical, barrejant relat, poesia, prosa poètica i spoken word amb arpegis de guitarra, estrofes de rap i tornades de cançó. Sola presentarà el seu treball davant del públic el proper dissabte, 17 d’abril, al Casinet d’Hostafrancs.

Barnasants al País Valencià

El festival farà parada al País Valencià en tres ocasions durant aquesta setmana. Per una banda, la mallorquina Maria Jaume, premiada al concurs Sona9 amb el seu disc de debut Fins a maig no revisc (Bankrobber, 2020), portarà el seu espectacle el dijous, 15 d’abril, a l’Octubre CCC.

També la veterana cantautora de la Plana Baixa, Eva Gómez, presenta a veu i guitarra una tria del seu repertori més destacat. L’artista interpretarà temes universals que beuen tant de l’arrel folk i mediterrània com de la cançó d’autor més pura. El concert tindrà lloc divendres, 16 d’abril, a l’Octubre CCC.

Finalment Sílvia Comes i Joan Isaac portaran l’adaptació de l’obra del cantautor cubà Sílvio Rodríguez, a qui rendeixen homenatge. L’espectacle i disc, Cita amb àngels (Picap, 2019) es va estrenar al Barnasants 2019 mostrant un gran contingut emocional que ara recuperen i presenten a la Casa de Cultura de Bellreguard el dissabte, 17 d’abril.

Barnasants a les Illes Balears

La illenca Maria Jaume també actuarà aquesta setmana a Menorca, on prepara un doble concert: divendres, 16 d’abril, al Teatre des Born de Ciutadella, i el diumenge, 18 d’abril, al Claustre de Maó.

Per la seva banda, l’artista Pau Riba farà parada a l’illa que va veure néixer el disc Jo, la donya i el gripau i en la qual fa més d’una dècada que no trepitja escenaris. De la mà del Barnasants torna amb un concert antològic que repassa l’univers poètic que neix al seu voltant i les cançons del seu repertori. El concert es farà a la Sala de cultura de Formentera el dissabte, 17 d’abril.

Més Barnasants

El duet illenc Imaràntia porten a Barcelona el seu segon disc inspirat a Formentera, amb temes que busquen arribar al cor de la gent sense perdre l’essència. El concert es farà el dijous, 15 d’abril, al Harlem Jazz Club.