Pau Vallvé i Diego el Cigala actuen aquest cap de setmana a Temporada Alta

El músic català presentarà Abisme cavall hivern primavera i tornar, el seu darrer treball discogràfic

Redacció.- El festival acull aquest cap de setmana dues propostes musicals diferents: divendres 1 de desembre, Pau Vallvé actuarà al Teatre de Salt on presentarà el seu darrer treball discogràfic, un disc doble amb 22 cançons a ritme de folk – rock. Per altra banda, dissabte 2 de desembre, l’Auditori de Girona acollirà l’actuació de Diego el Cigala, que s’acompanyarà al piano de Jaume Calabuch, ‘Yumitu’, un gitano català del barri de Gràcia.
Pau Vallvé presentarà el seu nou disc, un àlbum que ha compost, arranjat, cantat, tocat, produït, gravat i mesclat pràcticament ell sol. És el 5è de la seva discografia i el 4t signat amb el seu nom. Després d’haver fet una gira de 90 concerts amb el seu anterior disc (Pels dies bons, 2014) el cantautor barceloní torna als escenaris acompanyat d’una nova formació, per presentar aquest nou disc doble. Un àlbum més elèctric i potent que mai, un viatge circular a ritme de folk-rock. Valen Nieto l’acompanyarà als teclats, guitarra i segones veus, Dario Vuelta al baix i al teclat i Víctor Garcia a la bateria.
Diego el Cigala i Jaume Calabuch presentaran Piano y Voz, un idil·li artístic que s’ha traduït en un recital íntim que convida al públic a un repertori de ritmes clàssics com el bolero, el tango o la samba. Si existeix un instrument fetitxe per a Diego El Cigala aquest és el piano. Va ser el 2000 quan la troba­da amb el mestre Bebo Valdés i l’èxit de Lágrimas negras va canviar per sempre la trajectòria artística d’aquest cantaor madrileny nascut en el si d’una família gitana de profundes arrels flamenques. Després van venir els pianos de Chucho Valdés, Caramelo de Cuba i, des del 2005, el del talent del gitano català del barri de Gràcia: Jaume Calabuch, “Yumitu”.