Pau Vallvé, The Tyets, Triquell i Maria Jaume, entre els finalistes del Premi Cerverí 2023

Les votacions per escollir la millor lletra de cançó en català es tancaran el 10 de setembre

Redacció.- El Premi Cerverí a la cançó amb la millor lletra en català de la temporada ja té els vuit finalistes de l’edició 2023. El jurat del premi, que s’atorga per votació popular, està integrat pels periodistes musicals de Catalunya Ràdio Montserrat Virgili i Maite Sadurní; la periodista del Grup Enderrock Helena Moren; el director de la revista “Enderrock” i del programa “Sona9” d’iCat i Catalunya Ràdio, Lluís Gendrau; el director del programa “Independents” d’iCat, Josep Martín, i el membre de la Fundació Prudenci Bertrana Francesc Viladiu. Les votacions ja estan obertes i el guanyador es donarà a conèixer durant la gala de lliurament dels Premis Prudenci Bertrana, el dimarts 19 de setembre, a l’Auditori de Girona.

Les cançons finalistes:

  • Llevar-nos cada matíPau Vallvé

Del disc “:)” (autoeditat, 2022) Lletra: Pau Vallvé

  • Coti x CotiThe Tyets

Del disc “Èpic solete” (Luup Records, 2023) Lletra: The Tyets (Xavier Coca i Oriol de Ramon)

  • XiuxiueigVen’nus

Del disc “Bocaterrosa” (Halley Records, 2022) Lletra i música: Valèria N. Saurí

  • La sala obertaMiquel Serra

Del disc “Las hayas arce” (Foehn Records, 2023). Lletra: Miquel Serra

  • Les coses que no m’agraden de tuSocunbohemio

Del disc “Contes de les quatre estacions” (Vida Records, 2022) Lletra: Artur Viñas

  • JugularTriquell

Del disc “Entre fluids” (Halley Records, 2022) Lletra: Cesc Fuentes Triquell, Pau Ruiz, Carlos Gálvez i Arnau Vallvé

  • FotogramesDa Souza

Del disc “Des d’Atrezzo” (Bankrobber, 2022) Lletra: Lluís Cabot

  • Ni Picassos ni DalísMaria Jaume

Del disc “Voltes i Voltes” (Bankrobber, 2022) Lletra: Maria Jaume

 

Premi Cerverí

Cada any, la Fundació Prudenci Bertrana convoca els Premis Literaris de Girona: Prudenci Bertrana, de novel·la; Miquel de Palol, de poesia; Carles Rahola, d’assaig; Ramon Muntaner, de literatura juvenil; Cerverí, de lletra per a cançó, i Lletra, a la millor iniciativa digital de i sobre literatura catalana, per col·laborar en la difusió d’aquests gèneres i de la lectura en català, i per honorar la memòria de cinc escriptors i gironins il·lustres. El Premi Cerverí, de lletra de cançó, es va constituir el 1996. L’any passat el Cerverí va ser per S’ha mort l’home més vell d’Espolla de La Ludwig Band.

Hi participen les lletres originals i inèdites editades en el sector discogràfic durant l’últim any natural, de l’1 d’abril del 2022 al 31 de març del 2023. No hi opten ni les adaptacions ni els textos editats anteriorment en qualsevol altre suport. La Fundació Prudenci Bertrana, Catalunya Ràdio, iCat i la revista “Enderrock” faran difusió de les lletres que concursen al premi, que és honorífic.