Paula Grande i Anna Ferrer estrenen VEGA, una proposta través del cançoner popular del Càntut que explora el rol de les dones

El disc experimenta amb les cançons de les àvies i avis i les converteix en peces ballables amb sons i ritmes actuals com l’electrònica

Redacció.- El diumenge 7 de març, Paula Vega i Anna Ferrer estrenen Vega, un espectacle que recorre els diferents àmbits de la música popular i explora el rol de les dones en els últims dos segles a través de les lletres de les cançons del repertori tradicional de les comarques gironines inspirades en el cançoner del Càntut. El concert arriba acompanyat de l’estrena del videoclip de Caterineta el proper dilluns 1 de març, una cançó que parla sobre la violència física envers les dones i que reflecteix una crua realitat que s’emmarca en una cançó tradicional però que encara vivim avui dia.

Vega és una proposta única que enllaça tradició i modernitat; un pont entre el passat i el present que mescla instruments tradicionals amb música llatina, rap o electrònica, apropant el folklore català a l’escena musical d’avui dia. Sobre aquests dos eixos: el rol de la dona i les cançons de tradició oral, el nom de l’espectacle, VEGA, s’inspira en el nom femení originari de les Illes Balears, “sortir de marxa”, que fa referència a compartir la vida amb els amics, divertir-se, fer música i menjar.

Acompanyades per Paula Vegas als teclats i els sintetitzadors, Vic Moliner al baix i Juan Rodríguez Berbín a les percussions, Anna Ferrer i Paula Grande han creat la composició original, els arranjaments i la direcció artística d’aquesta proposta única que enllaça tradició i modernitat, amb direcció escènica de Clàudia Cedó. El plantejament del repertori a més d’estar elaborat en clau de gènere està escollit pensant en els diversos àmbits que ocupaven les dones, clarament definits i sovint infranquejables. Com poden ser la cuina, les cures, la obligatorietat de casar-se i formar una família, la religió i la fe cristina o la vida sexual sovint marcada per l’abús.

Estrena del videoclip Caterineta

L’estrena del videoclip de la cançó Caterineta sortirà a la llum el dilluns 1 de març. Amb una lletra crua i contundent, Caterineta explica la història d’una jove que vol anar a la plaça a ballar i és agredida pel seu propi pare, que l’acaba matant a garrotades. Una temàtica al voltant de la violència de gènere que enllaça amb la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Com amb totes les altres cançons de tradició oral que s’inclouen a l’àlbum, la intenció de les dues artistes és crear consciència i fer reflexionar sobre la vida quotidiana i el rol de les dones en els últims dos segles d’història.