Pegasus inicia aquest dissabte la seva gira de comiat al Festival JazzPera

Es programa dins el Festival ÍTACA, Cultura i Acció

Redacció.- La mítica banda de jazz Pegasus inicia aquest dissabte la seva gira de comiat al Festival JazzPera, que es programa dins el Festival ÍTACA, Cultura i Acció. Amb motiu del 40è aniversari de la seva fundació, el grup ha decidit realitzar una gira per acomiadar-se dels seguidors que durant anys els han donat suport i han assistit als seus concerts.
En el 2020 es compliran 40 anys d’ençà que un grup de músics i amics van fundar Pegasus, apostant per la música que els agradava i motivava: el jazz fusió amb influències mediterrànies. Els seus membres originals Santi Arisa, Rafa Escoté, Josep Mas “Kitflus”, i Max Sunyer, amb la incorporació de Dani Arisa -fill de Santi Arisa-, inicien aquest mes de juny una gira que es perllongarà fins al desembre del 2020 amb un repertori que serà un recull dels temes més emblemàtics de la seva discografia.
L’any 1981 quatre músics prou coneguts en l’ambient musical català i espanyol van decidir dedicar-se plenament a fer la música que més els agradava. Formarien un “conjunt”, li dirien Pegasus i abocarien totes les seves energies en fer-lo conegut arreu, segons expliquen a la seva biografia:  “Sent, com eren, músics amb una llarga experiència en altres formacions (Iceberg, Fusioon, Gòtic, Catalònia…) i havent arribat a un ‘status’ dintre de la professió que els permetia viure de les activitats més diverses… ¿quin motiu els podia moure a tornar a començar iniciant un projecte nou? Senzill. Gaudir de la música i així ho van fer”.
Des de la seva creació Pegasus ha editat deu treballs discogràfics i ha actuat en directe a escenaris tan llegendaris com el Carnegie Hall de Nova York, el Festival de Montreux, el Palau de la Música de Barcelona, el Festival de Cinema de Miami, i molts altres festivals nacionals i internacionals, aconseguint fites tan difícils per a un grup de jazz com enfilar-se fins dalt de tot de les llistes d’exits de les principals ràdios de l’estat.
Amb el seu tercer disc, Searching, Pegasus és guardonat amb el Gran Premi del Disc Català, concedit per la Generalitat de Catalunya. Posteriorment el grup va rebre el guardó de “El millor Grup Espanyol” en els Premis “Jazz en Vivo”.  A mitjans dels anys 90, Pegasus deixa d’actuar en directe a causa de la irrupció de l’anomenat rock català que incideix en la contractació del grup. Els músics de Pegasus continuen les seves carreres en solitari. La seva reconeguda trajectòria com a instrumentistes i compositors els facilita la participació en diferents projectes.
L’any 2007 va ser Ràdio Vilafranca, per celebrar el seu 25 aniversari, qui va proposar als membres de Pegasus, autors de la seva sintonia radiofònica, fer un concert durant el mes de setembre. El 2008 actua a l’Auditori de Barcelona, dins de la programació del 40 Festival Internacional de Jazz.  Durant l’any 2009 van realitzar una gira per diferents poblacions de Catalunya i d’Espanya amb un espectacle amb els temes més representatius de la seva discografia que va ser molt ben rebut pel públic i per la critica. El grup ha publicat el 2014 el seu darrer disc d’estudi Standby…on!,  amb onze temes inèdits, d’autoria pròpia i fidels a l’estil de jazz fusió de clares influències mediterrànies de Pegasus, després de 17 anys de silenci discogràfic de la formació.