Pèire Boissièra en concert

Música occitana al festival Tradicionàrius

Pèire Boissièra és un dels mestres del cant D’inspiració tradicional a Occitània. S?ha dedicat infatigablement a la recerca escoltant els cantadors i cantadores que trobava al llarg del seu treball de camp per L’Alvèrnia, la Gascunya i L’Agenès
El recital de Pèire Boissièra és una expressió personal D’avui, amb cants tradicionals de diverses regions occitanes i també amb un espai dedicat als poetes D’oc, des de L’edat mitjana fins al segle XX. Dins el seu repertori en llengua occitana també inclou cants en altres llengües romàniques geogràficament veïnes de la llengua D’oc. Canta a capel.la o s’acompanya D’instruments originals, imprevisibles i exòtics. Fruit del seu darrer disc, Margarida (2007), presenta un concert ple de diversió i emoció.

Bruel neix a final del 2006, amb L’objectiu de realitzar un projecte artístic fruit dels treballs de recerca duts a terme per Anaís Falcó i Xavier Rota en els camps del violí tradicional i la cançó catalana. Bruel aprofundeix en la tradició catalana i occitana, i aconsegueix una sonoritat pròpia i crea un ambient ple de complicitat també a partir de noves composicions.

Això és possible gràcies a L’interès i el bagatge de L’Anaïs i en Xavier, dos músics que es caracteritzen per la gran comunicació que desprenen quan toquen, que encomanen als balladors i al públic que els escolta. Una comunicació que surt de la il.lusió, de la part més important de la música, que és la sociabilitat, per fer passar al públic una estona agradable.

Amb el seu primer treball, Pomell de tonades, cançons i follies recollides a peu de marge (2008), han aconseguit ser seleccionats per als Circuitos Injuve 2008 i la posició de semifinalistes al Concurs de Maquetes Sons de la Mediterrània 2008.
Aquest concert conjunt és el proper divendres, a partir de les deu de la nit, al Centre Artesà Tradicionàrius (Travessera de Sant Antoni 6-8 de Barcelona).

Etiquetes: