Pel davant… i pel darrera

Un nou muntatge de Pel davant i pel darrera celebra els 30 anys de L'estrena mundial i obrirà la propera temporada del Teatre Borràs de Barcelona

Torna a la cartellera de Barcelona una de les comèdies més recordades dels últims anys, ‘Pel davant i pel darrere’, titulada originalment Noises off i escrita L’any 1982 per Michael Frayn. El muntatge, totalment renovat i amb nou repartiment D’actors, D’aquest vodevil esbojarrat en versió de Paco Mir i amb direcció D’Alexander Herold, iniciarà el 10 de setembre la temporada 2010 ? 2011 del Teatre Borràs de Barcelona i coincideix amb la celebració dels 30 anys de L’estrena de la producció original. La nova versió actualitza el text original mantenint un dels trets que van contribuir a L’èxit del muntatge a Catalunya: el bilingüisme.

Malentesos davant i darrere L’escenari en una doble ficció que narra com una troupe de pèssims actors intenta muntar una obra de teatre. En paraules del seu director, Alexander Herold, és ?la comèdia més divertida mai escrita. I aquesta no és la meva opinió (tot i que per altra banda seria lògic després de muntar-la nou vegades), sinó una opinió àmpliament compartida per milions de persones en tot el planeta.?

Pel davant i pel darrera ha estat traduïda a 28 idiomes, representada en 50 països diferents des de la seva estrena a Londres fa quasi tres dècades i vista per més de 12 milions D’espectadors en tot el món. Juanjo Puigcorbé, Mario Gas i Montse Guallar van ser els responsables del primer muntatge a Barcelona a mitjans de la dècada dels 80. L’any 1996 es va tornar a representar als teatres Victòria i Goya. Sis anys després, el vodevil va tornar al Teatre Borràs amb un repartiment integrat per Abel Folk, Mercè Comes, Rosa Andreu i Àlex Casanovas. De nou L’any 2010 aquest teatre acollirà una nova versió, el repartiment de la qual L’integren Pep Planas, Rosa Gamiz, Carles Martínez, Anna Barrachina, Mónica Pérez, Enric Majó, Miquel Sitjar, Dafnis Balduz i Saïda Mancha.

Etiquetes:
,